Drugi športi

VIDEO: Valjavec in Brajkovič glavna aduta na SP

Ljubljana, 17. 09. 2009 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od 23. do 27. septembra bo v Mendrisiu potekalo svetovno kolesarsko prvenstvo.

Tadej Valjavec
Tadej Valjavec FOTO: Reuters

V Švico bo odpotovalo 16 slovenskih tekmovalcev, med člani bodo nastopili Gorazd Štangelj, Tadej Valjavec, Jani Brajkovič, Grega Bole, Borut Božič, Kristijan Fajt in Gregor Gazvoda, slednji bo ob Brajkoviču nastopil v kronometru. V kategoriji do 23 let bosta v vožnji na čas tekmovala Blaž Jarc in Jan Tratnik, na cestni vožnji pa se jima bodo pridružili Nik Burjek, Blaž Furdi, Marko Kump in še en tekmovalec, ki ga bo selektor Martin Hvastija določil v nedeljo po dirkah v Italiji oziroma na Češkem. Kandidati so Andi Bajc, Nejc Košir ter Jure Žagar. Nastopile bodo tudi tri članice, Sigrid Corneo ter Blaža Klemenčič na cestni dirki in kronometru, Polona Batagelj pa samo na cestni preizkušnji.

Medtem ko Valjavec, ki se mu je zdravstveno stanje izboljšalo, in Božič bolj ali manj uspešno formo pilita na Vuelti, se drugi na dirko pripravljajo doma. Tudi Brajkovič, ki je minuli teden nastopil na dirki v ZDA, v domovino pa se je vrnil utrujen. "Zdaj je že boljše. Na včerajšnjem treningu so mi noge kar letele. Počutil sem se celo bolje kot pred dirko v ZDA, seveda pa forme še ne morem ocenjevati. Do konca tedna bom videl, kakšna bo, to pa bom sporočil tudi selektorju. Če se ne bom počutil sposobnega za visoko uvrstitev, sem se pripravljen postaviti v funkcijo pomočnika. V tem primeru bo šel v boj za visoko uvrstitev kdo drug. Menim, da je izbira velika, saj so ti kolesarji, ki bodo nastopili, vsi sposobni vrhunskega dosežka," so besede Brajkoviča, ki kažejo na homogenost ekipe.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.