Drugi športi

VIDEO in FOTO: Cucinotti zmagovalec prve etape

Ljubljana, 11. 06. 2008 16.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zmagovalec prve etape 15. dirke Po Sloveniji je po izjemnem ciljnem sprintu Italijan Claudio Cucinotta. Start prve etape je bil na Tromostovju.

Za italijanski Liquigas vozi prvi zvezdnik dogodka Franco Pellizotti.
Za italijanski Liquigas vozi prvi zvezdnik dogodka Franco Pellizotti. FOTO: Damjan Žibert

S prvo etapo se je začela petnajsta kolesarska dirka Po Sloveniji. Prvi zvezdnik petdnevne preizkušje je četrtouvrščeni tekmovalec letošnjega Gira Franco Pellizotti. Na dirki nastopajo tudi Luca Paolini in Gabriele Balducci (oba Acqua e Sapone), Niklas Axelsson in Danilo Hondo (oba PVC Serramenti), Enrico Rossi (NGC Medical) in Pržemslav Niemiec (Miche).

Vsekakor bodo oči javnosti uprte v nastop Slovencev, ki nastopajo za domače klube. Za skupno zmago se bodo skušali boriti le Robert Vrečer (Radenska), Grega Bole (Adria) ter Mitja Mahorič (Perutnina). V slovenskih ekipah bodo namreč prvi možje v boju za skupno zmago Hrvatje. Robert Kišerlovski (Adria Mobil), Matija Kvasina in Radoslav Rogina (Perutnina Ptuj).

Glede na konkurenco imajo letos tujci nekoliko več možnosti za končno zmago ter možnost, da se Slovencem približajo na zmago zaostanka. Sedaj je razmerje v zmagah 8:6 za Slovenijo.

Prva etapa Cucinotti

Po pričakovanju je zmagovalca uvodne etape določil ciljni sprint, v katerem je bil najhitrejši Italijan Claudio Cucinotta (LPR), drugo mesto je zasedel Enrico Rossi (NGC Medical), tretje pa Simone Cadamuro (Nippo Endeka). Kolesarji so prvi dan dirko zaključili v Postojni (161 kilometrov), ljubitelji tega športa z vse Slovenije pa so lahko uživali v izjemnem zaključku, ko je šesterica kolesarjev praktično poravnana prišla v cilj.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.