Drugi športi

Vietnamci navdušeno pozdravili prihod karavane formule 1

Hanoj, 07. 11. 2018 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Hanoju, glavnem mestu Vietnama, so z veliko proslavo pozdravili prihod dirkaške karavane formule 1. Ta bo na vietnamskih tleh debitirala leta 2020 na premierni dirki za VN Vietnama. Upokojeni dirkač David Coulthard meni, da gre za izvrstno pridobitev na dirkaškem koledarju.

"Mesto Hanoj je najnovejša destinacija na koledarju formule 1. Zelo smo zadovoljni, da smo tukaj v enem najbolj navdušujočih mest na svetu, v državi s tako bogato zgodovino in neverjetno prihodnostjo," je domačinom na svečani prireditvi na dušo popihal izvršni direktor tekmovanja Chase Carey.

Dodal je, da si želi formula 1 gostovati v mestih, ki so "unikatna in posebna", in ki imajo "veliko prihodnost". Hanoj predstavlja vse te vrline, je zatrdil Carey, ki mu je na prireditvi pomagal tudi dolgoletni škotski dirkač David Coulthard

 

Lewis Hamilton in Kimi Raikkonen

'Izjemna pridobitev'
"Da smo dodali to, v večjem delu ulično dirko, mislim, da je izjemna pridobitev v tej mešanici. Mislim, da smo res dobili stezo, ki bo izvrstna za dirkanje, izvrstna za tekmovanje in res izjemna izkušnja za navijače, ki bodo tam," je pred VN Vietnama, ki bo prvič na sporedu leta 2020, povedal Carey.

5,556-kilometrsko stezo bodo zgradili blizu osrednjega mestnega stadiona, deloma pa bodo uporabili že obstoječo infrastrukturo in ceste. Na obrobju mestnega središča sicer raste nova stanovanjska soseska, po kateri bodo, kot že rečeno, čez dve leti hrumeli pogonski agregati dirkalnikov.

Coulthard: Dirkači bodo uživali
"Ko sem začel dirkati leta 1994, je bilo 15 velikih nagrad, večinoma evropskih," se je spominjal Coulthard. "Imeli smo le eno dirko v Aziji, zdaj pa imamo to priložnost, da Vietnam dodamo Kitajski in Japonski. Zavedajoč se, kako dirkači radi izkusijo dirkaške konce tedna, ne gre le za dirkališče. Potrebujejo tudi nekaj časa zase, potrebujejo čas za življenjsko izkušnjo in za veliko tistih, ki bodo leta 2020 prišli sem ‒ pa naj bodo to Lewis Hamilton, Sebastian Vettel ali Max Verstappen , velja, da bodo morda prvič obiskali Vietnam in bodo vse skupaj gledali skozi oči turista," dodaja škotski dirkaški as.

"Videli bodo, kaj je izjemnega na tej državi in to, kaj lahko ponudi to izjemno mesto. Seveda bodo imeli drugo oko na nagradi, a mislim, da bo celotna izkušnja, da bodo lahko uživali v novi državi, medtem ko bodo bivali v mestu in dirkali po njem, nekaj zelo posebnega," je še povedal Coulthard.

Dirka v Vietnamu se v azijsko-pacifiški regiji pridružuje VN Japonske, VN Kitajske, VN Singapurja in VN Avstralije. Formula 1 je večkrat gostovala tudi v Maleziji (1999-2017), zgolj občasno pa se je karavana ustavila tudi v Indiji in Južni Koreji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.