Drugi športi

Vlah: V Krakovu bomo iskali četrtfinale

Katovice, 17. 01. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna reprezentanca, ki na svetovnem prvenstvu kaže odlične predstave, je v ponedeljek doživela prvi poraz. Usodna je bila reprezentanca Francije, ki je upravičila sloves rokometne velesile. Reprezentanti so po tekmi strnili misli, optimizma v našem taboru ne manjka, tako da se lahko navijači le veselijo prihajajočih tekem, ki se bodo odvijale v Krakovu. Vsi skupaj so prepričani, da v našem taboru še niso rekli zadnje ter da bodo storili vse, da se prebijejo v četrtfinale.

Po porazu proti Franciji so si v slovenskem taboru enotni, da je bila tekma dobra, Slovenija pa dostojen nasprotnik. Fantje se že veselijo nadaljevanja tega svetovnega prvenstva, pot jih bo tokrat vodila v Krakov. "Bila je zares super tekma, upam, da so gledalci uživali. Bili smo nekoliko manj sproščeni, kot smo si dejali pred tekmo, da bomo. Ampak na koncu smo dejansko lahko zadovoljni z rezultatom, vedeli smo, da bo vsak zadetek pomemben, in razlika štirih golov pomeni, da gremo še vedno s plus gol razliko v Krakov, in upam, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami. Če pogledamo, kako smo zadovoljni s prvim delom, lahko rečem, da smo izpolnili cilje, s seboj pa bomo odnesli dve točki. Poleg tega smo premagali domačine in konec koncev tudi dobro igrali proti Francozom. Tako da gremo z dobro popotnico naprej. V Krakovu bomo iskali četrtfinale, Iran, Črna gora in Španija pa bodo nasprotniki. Ekipe, proti katerim se da igrati, ki so nam nekako blizu. Mogoče favorizirana Španija, toda mi bomo šli na vsaki tekmi po zmago in seveda tekmo po tekmo," po porazu proti Franciji vtise strne Aleks Vlah.

Da so Francozi pokazali svojo kakovost, je prepričan Dean Bombač, ki še doda: "V obrambi jim nismo bili dorasli, poznala se je odsotnost Boruta Mačkovška. Prejeli smo kar 35 golov, veseli nas lahko le dejstvo, da smo tudi sami dosegli 31 zadetkov, in sicer na granitno obrambo tekmecev, od tega le enega ali dva iz nasprotnega napada. V Krakov gremo vse tri tekme 'na glavo', verjamem, da nam bo uspelo."  Optimizma med slovenskimi reprezentanti torej ne manjka, Francija je bila v ponedeljek pač enostavno premočna. "Francozi so kaznovali vsako našo napako. Vso tekmo smo jih lovili, nekajkrat smo se jim približali na tri gole zaostanka, vse to pa nas je močno utrudilo. V naši igri je bilo premalo discipline, to so Francozi znali kaznovati." Slovenija bo prvo tekmo nadaljevanja igrala 18. januarja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ho Chi Joža
17. 01. 2023 20.55
Vlah je pravi borec oziroma cela ekipa vsaka jim čast
24bata
17. 01. 2023 12.13
+1
Verjamem v to reprezentanco in vidi se , da smo zelo blizu velikim.
RUBEŽ
17. 01. 2023 11.25
+3
Vse lepo in prav, ampak Zormana pa res ne razumem. Imamo igralca manj, vzame golmana iz igre in postavi ob našem napadu nasega igralca na naših 9 metrov. Mi lahko kdo to razloži? Saj potem je vseeno če je tam golman, pa še v 6 metrov lahko igea. Do včeraj je šlo. Poljaki niso nek bau bau, ko pa igramo z resno ekipo, pa takoj težave. Še dobro za obrambe vratarja, drugače že prvi polčas kriza. Komentatorja pa kao super, zaostajamo samo dva gola. Francozi malo povišajo tempo pa smo spet na - 6. In mi se spustimo z njimi v dril. Kje je tu selektor, da umiri ekipo oz da nasvet. On zame enostavno ni dorasel. Se v klubu se ni dokazal, kaj šele kot selektor. Spomnite se malo kvalifikacij in kako smo prišli do SP. Vranješ, Vujovič sta svetlobna leta pred njim pa sta morala oditi. Kdo bi to razumel. Težko bomo kaj dosehli, razen da igralci odigrajo po svoje. Zorman pa se MORA posloviti po SP.
The Dude
18. 01. 2023 12.06
Igralci imajo potencial, selektor žal ne.
TvojPrijatelj
17. 01. 2023 11.12
+0
francozi so brez Mbappeja igrali, a vseeno zmagali. Čas za odhod selektorja Zormana. Kot igralec ni uspel. Kot selektor pa tudi slabo kaže.
ledr
17. 01. 2023 09.11
+5
Bravo fantje! Tudi včeraj ste bili odlični! Prav nihče vam ne more nič očitat. Francozi pa dejansko delujejo kot "stroj"! Noro! In dat taki ekipi 31 golov ni mačji kašelj. Samo tako naprej.
marson948
20. 01. 2023 08.02
marson916 Proti Španiji bo pa težka ampak ste prava ekipa. Bravo!