Drugi športi

VN Argentine: Redding s prepričljivo zmago povsem zasenčil Reo in Razgatliogluja

San Juan, 17. 10. 2021 16.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Britanski dirkač razreda Superbike Scott Redding je zmagovalec tretje dirke za VN Argentine. Potem ko je na uvodnih dveh do pomembnih zmag prišel trenutno vodilni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Toprak Razgatlioglu, je bil tokrat Redding razred zase. Drugouvrščenega Jonathana Reo je prehitel za slabi dve sekundi in pol, medtem ko je turški predstavnik na tretjem mestu zaostal še za dodatno sekundo in štiri desetinke.

Odločnejši vstop Jonathana Rea in Scotta Reddinga v zadnjo dirko tega konca tedna za VN Argentine je napovedoval precej bolj izenačen boj za najvišja mesta. Če je prvo nedeljsko dirko brez večjih težav dobil Toprak Razgatlioglu, je drugo z odlično taktiko zaznamoval predvsem Scott Redding.

Slednji se je tokrat spustil v odprt "obračun" z bolje uvrščenima konkurentoma v skupnem seštevku, jima že v prvi polovici dirke ušel in nato do prečkanja ciljne črte zgolj nadzoroval dogajanje na stezi San Juan Villicum. Redding je smelo spremljal dvoboj Turka in svojega rojaka ter tako sredi devetega kroga prešel v svoje prvo vodstvo na dirki. "Ko sem enkrat začutil želeni ritem, je steklo samo od sebe. Vedel sem, da bo zaradi visokih temperatur zraka prišlo do obrabe pnevmatik, zato se v ovinkih nisem gnal na vso moč. Ta zmaga je dokaz, da se forma kljub skorajšnjemu zaključku sezone še naprej dviguje," je po šesti zmagi v sezoni dejal zadovoljni Redding. Ko je že v naslednjem krogu Anglež povečal svojo prednost pred Razgatlioglujem na sekundo in dve desetinki, je bilo jasno, da bo turški predstavnik zelo težko prišel do "hat-tricka" na argentinskih tleh.

"Scott je bil tokrat preprosto premočan. Nadzoroval je potek dirke in zasluženo zmagal. Ko sem uvidel, da se ne bo izšlo niti v boju za drugo mesto, je bilo najpomembneje dirko mirno pripeljati do konca. Tudi tretje mesto je lep uspeh in upam, da se bo na zadnji postaji sezone v Indoneziji izšlo za končno zmago," se Razgatlioglu zaveda pomembnosti zadnjih treh dirk, ki bodo odločile zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Tudi Jonathan Rea je lahko zadovoljen z razpletom zadnje dirke v Argentini, saj je s tem, ko se je uvrstil mesto više, odščipnil nekaj točk Razgatliogluju v boju za skupno zmago. "Vesel sem, da so se člani našega moštva potrudili z nastavitvami za zadnjo dirko, saj se je videlo, da se motocikel neprimerno bolje odziva kot nekaj ur pred tem. Scott je bil tokrat prehitel, sam pa sem dokazal, da sem še vedno v igri za naslov prvaka. Vem, da bo na zadnjih dirkah sezone v Indoneziji zelo težko, toda ne bom se predal vse do konca," pa je povedal Rea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Razgatliogluju pripadla prva nedeljska dirka
Čeprav v letošnji sezoni izjemni turški motociklist Toprak Razgatlioglu (Yamaha) še ni okusil slasti zmage na dirkah za VN Argentine, pa je še pred koncem sporeda v San Juanu dosegel že svojo drugo zmago ta konec tedna in tako povečal prednost v skupnem seštevku pred Jonathanom Reo (Kawasaki).

Tako kot dan poprej je tudi na drugi dirki Razgatlioglu hitro vzel stvari v svoje roke ter najbližjima zasledovalcema, Scottu Reddingu (Ducati) in predvsem omenjenemu Rei, dal vedeti, da želi čimprej rešiti vprašanje končnega zmagovalca. V skrajšani dirki je Turek deloval zelo suvereno, od začetka do konca je nadzoroval dogajanje na stezi San Juan Villicum, razen ob vhodu v zadnji krog si je privoščil manjšo napako, ko ga je Redding s tveganim manevrom skušal prehiteti, toda to je bil račun brez krčmarja. "Najpomembneje je bilo ohraniti zbranost vse do prečkanja ciljne črte. Vesel sem še druge zmage ta vikend, saj sta mi tako Scott kot Jonathan vseskozi dihala za ovratnik. prepričan sem, da bo na drugi dirki še težje, saj bo Redding še za nekaj odstotkov nevarnejši konkurent za zmago," je po prvi nedeljski dirki dejal Razgatlioglu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Reddingu ne gre ničesar očitati. Poskušal se je na različne načine kosati z v letošnji sezoni izjemnim turškim dirkačem, ki navdušuje predvsem s konsistentnostjo. Če bo Razgatlioglu ponovil predstavo s prve Superpole dirke, potem konkurentom ne bo preostalo drugega, kot da se borijo za preostali mesti na zmagovalnem odru. "Topraku je zelo hitro uspelo najti ustrezen ritem, ki ga je popeljal do nove zmage. Čestitke tudi Reddingu za izjemno borbo in ne nazadnje drugo mesto," je najhujša konkurenta pohvalil šestkratni prvak razreda Superbike, Jonathan Rea.    

Druga (daljša dirka), vrstni red:
1. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati)

2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +2.428

3. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) +3.834

4. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +5.390

5. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) +5.845

6. Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) +8.147

Skupni seštevek prvenstva, vrstni red:
1. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 531

2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 501

3. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) 465

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 278

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 270

6. Michael van der Mark (BMW Motorrad WorldSBK Team) 236

Dirka Superpole, vrstni red:
1. Toprak Razgatlioglu (Yamaha)

2. Scott Redding (Ducati) +0.046

3. Jonathan Rea (Kawasaki) +3.419

4. Axel Bassani (Motocorsa Racing) +5.407

5. Michael van der Mark (BMW Motorrad) +8.556

6. Andrea Locatelli (Yamaha) +9.608

7. Garrett Gerloff (GRT Yamaha) +9.821

8. Michael Ruben Rinaldi (Ducati) +10.415

9. Alex Lowes (Kawasaki) +12.063

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cbrman
19. 10. 2021 09.32
Razga nadzoruje bolj malo.. Dorna nadzoruje Kawo s tem , da ima limitator na 14600 obratih.. Samo za primerjavo, Ducati Panigale se sme vrteti do 16100 obratov, cbrka 1000 do15600 obratov, Bmw M 1000 do 15500 obratov in Yama r1 do 14950 obratov...Na dirki v San Juanu se je lepo videlo , da sta Redingov Ducati in Razgatlioglujeva Yamaha na ravnini dobesedno padli mimo Reainega Kawasakija kot sneta sekira.... Prav zaradi te pomankljivosti je Rea letos večkrat peskal . Sicer je prav , da ne zmaguje samo eden , ampak, če Dorna predpisuje pravila , bi ta pravila morala veljati enaka za vse....Hja , pol bi pa Kawasaki zmagoval za 15 sekund pa dirke ne bi bile gledljive....
goveja župca
17. 10. 2021 20.50
+1
Razga samo se nadzoruje tocke, smart guy. Upam, da koncno prekine Reino dominacijo zadnjih par let. Let it be, amen.
iga_biba
17. 10. 2021 20.32
+1
Prava dirka. Prehitevanja. Reding. Bassani, Rea in Razgatlioglu pa tako ali tako.
turojen
17. 10. 2021 20.18
+1
iga_biba
17. 10. 2021 20.33
-1
tarzan13
17. 10. 2021 20.12
+1
upam da VR zmaga
mcurry
17. 10. 2021 18.38
+2
A da je pa gajser osvojil 3 mesto za nepremagljivim herlingsom in hitrim pradom vas pa ne zanima …en rea ipd pa?!
cbrman
20. 10. 2021 10.19
Svetovni prvak Tim Gajser je doma s tistih čudovitih krajev Slovenije , za katere v Ljubljani ne vedo, da se nahajajo v Sloveniji. Zato se pač o večkratnem svetovnem prvaku Timu Gajserju na tem medijskem portalu ne piše.......