Drugi športi

Bautista do svoje 36. zmage, na stopničkah še Razgatlioglu in Locatelli

Džakarta, 04. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Španski dirkač razreda Superbike Alvaro Bautista je še četrtič zapored v letošnji sezoni brez težav ugnal vso konkurenco. Čeprav je vstop v dirko za VN Indonezije najbolje uspel dvojcu Toprak Razgatlioglu – Andrea Locatelli, je izkušeni Španec hitro postavil stvari na svoje mesto in iz kroga v krog povečeval svojo prednost. S 36. zmago je Bautista še povišal točkovno prednost pred najbližjimi zasledovalci v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Superbike.

V četrto dirko sezone sta odlično krenila najboljša v kvalifikacijah na stezi Mandalika, Turek Toprak Razgatlioglu, ki si v letošnji sezoni želi vreči s prestola izkušenega španskega predstavnika Alvara Bautisto, in Italijan Andrea Locatelli, ki po uvodnih treh dirkah na Phillip Islandu v Avstraliji za trenutno vodilnim dirkačem prvenstva Bautisto zaostaja za 28 točk (62:34).

Toda le nekaj uvodnih krogov sta omenjena dirkača držala vajeti dirke v svojih rokah, nato pa je stvari na svoje mesto hitro postavil branilec naslova svetovnega prvaka Alvaro Bautista, ki je iz kroga v krog povečeval prednost. Na koncu je Španec s časom 1'32,803 povsem deklasiral konkurenco. Najbližje se mu je približal turški dirkač Razgatlioglu, ki pa je ob prečkanju ciljne črte zaostal za skoraj pet sekund (+4,809), tretje mesto pa je zasedel trenutno drugouvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Andrea Locatelli (+6,586).

Alvaro Bautista je dobil še četrto dirko v novi sezoni razreda Superbike.
Alvaro Bautista je dobil še četrto dirko v novi sezoni razreda Superbike. FOTO: Superbike

Axel Bassani je skušal na vse pretege v zadnjih dveh krogih z različnimi manevri prehiteti svojega rojaka Locatellija, a je bil slednji dovolj previden in hiter, da je ohranil svojo prednost. Nekoč član kraljevega motociklističnega razreda MotoGP Danilo Petrucci je dirko za VN Indonezije končal na petem mestu, medtem ko so se Nizozemec Michael van der Mark, Španec Xavi Vierge, Nemec Dominique Aegerter ter Britanca Jonathan Rea in Alex Lowes razvrstili od šestega do desetega mesta.

"To je bila z vidika vremenskih razmer ena najzahtevnejših dirk v zadnjih letih. Vesel sem, da sem si že v zgodnji fazi dirke uspel nabrati dovolj veliko prednost in jo mirno ohranjal vse do prečkanja ciljne črte. Dobiti uvodne štiri dirke v novi sezoni ni majhna stvar. To pomeni lahko le eno, da smo opravili izjemno delo v pripravljalnem obdobju," je bil svoje 36. zmage v razredu Superbike vesel izkušeni 37-letni Alvaro Bautista.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Razgatlioglu še tretjič zapored do 'pola' na Mandaliki
Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) je navdušil s kvalifikacijsko vožnjo in še tretjič zapovrstjo prišel do 'pola' na stezi Mandalika. Za turškim predstavnikom sta se na naslednji dve mesti, ki prinašata start iz prve startne vrste, razvrstila Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) z zaostankom slabih sedmih stotink sekunde in branilec naslova Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), ki je zaostal za slabi dve desetinki sekunde. 

Iz druge startne vrste pa so startali Bautistov moštveni kolega Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) in Loris Baz (Bonovo Action BMW). 

VN Indonezije, Dirka 1, končni vrsti red:
1. Alvaro Bautista (Špa) 1'32.803
2. Toprak Razgatlioglu (Tur) +4.809
3. Andrea Locatelli (Ita) +6.586
4. Axel Bassani (Ita) +8.871
5. Danilo Petrucci (Ita) +11.667
6. Michael van der Mark (Niz) +12.685
7. Xabi Vierge (Špa) +13.610
8. Dominique Aergerter (Nem) +13.961
9. Jonathan Rea (VBR) +14.454 
10. Alex Lowes (VBR) +14.590

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

motorist_mb
04. 03. 2023 08.27
+2
Bravissimo Bau!