Drugi športi

Vodstvo nizozemske ekipe potrdilo: Roglič prvi adut na Vuelti

Barcelona, 17. 08. 2019 11.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je razkrila karte za bližnjo dirko po Španiji, na kateri ima, kot pravi, zelo visoke ambicije. Kapetan moštva na Vuelti bo slovenski zvezdnik Primož Roglič, ki mu bosta v lovu na skupno zmago pomagala tudi Nizozemec Steven Kruijswijk in Novozelandec George Bennett, so sporočili iz tabora nizozemske ekipe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Damjan Žibert

Kisovčan Primož Roglič se je posvetil specifičnim višinskim pripravam za Vuelto, potem ko so se v moštvu odločili, da preskoči Tour de France. Steven Kruijswijk je lansko špansko pentljo končal na četrtem mestu, nedavno končani Tour pa na tretjem mestu, medtem pa ima Bennett že uvrstitvi v "top 10" tako na Vuelti kot na Giru.

Nizozemca Robert Gesink in Lennard Hofstede, Američana Sepp Kuss in Neilson Powless ter Nemec Tony Martin bodo podpora trojici, kapetanu Rogliču in njegovima kapetanoma "v senci".

Dirka po Španiji se bo začela v soboto, 24. avgusta, z ekipno vožnjo na čas v Torrevieji v Španiji.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
19. 08. 2019 17.07
+2
Težko pričakujem dirko po Španiji in na tej dirko bo sodelovalo ,kar nekaj Slovencev. Škoda, da ne bomo gledali prenosa na RTV Slovenija . Še dobro ,da imamo možnost to spremljati preko drugih TV kanalov . Še malo po bomo gledali prenos samo le ene nogometne tekme slovenske lige na teden. Za vse drugo je denar , za športe v katerih nastopajo vrhunski športnik , pa ni denarja in izgovor je , da se je težko pridobiti licenco za prenose teh športov. Problem je v tem ,da odgovorni niso pripravljeni plačati morda nekoliko višje stroške prenosa.
uporabnica1
17. 08. 2019 16.10
+13
Povsem logično, da bo prvi mož. Je še najbolj spočit pri njih in seveda sposoben
AyrtonS
17. 08. 2019 13.53
+10
odlična novica za Rogliča, tole so imena ki s svojo kvalitetto lahko pomagajo vlečt Primoža v klance...bojim se le malo Kruiswijka in pa trmoglavega Benneta da ne bosta imela fig v žepu in že takoj od začetka vlekla vsak na svojo stran. Tukaj pa bi spet kratko lahko vlekel Primož. Ekipa mora sedaj stopiti za Rogliča in presekati vse dvome o tem kdo je prvi kapetan in favorit ekipe letos na Vuelti....na "pomoč" kapetanov v senci se jaz ne bi najbolj zanašal