Drugi športi

Zasedanje volilne skupščine AZS s četrtka prestavljeno na poznejši termin

Ljubljana, 19. 10. 2020 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zasedanje volilne skupščine Atletske zveze Slovenije, ki je bilo predvideno v četrtek, 22. oktobra, v Ljubljani, je zaradi razglasitve epidemije in omejevanja javnega življenja za zajezitev novega koronavirusa prestavljeno na poznejši termin, so sporočili z zveze. Kandidaturo za predsednika najavila četverica, največ v zgodovini zveze, ki obeležuje stoletnico.

Kandidati so: Klemen Boštjančič ...
Kandidati so: Klemen Boštjančič ... FOTO: 24ur.com

Atletska zveza Slovenije (AZS) je imela sicer posebno dovoljenje za izvedbo zasedanja skupščine, ki ga je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), vendar je razglasitev epidemije v državi, drugič po sredini marca letos, to spremenila. Upravni odbor AZS je zato na predlog predsednika Romana Dobnikarja na današnji dopisni seji sklenil, da zasedanje skupščine zaradi zaščite zdravja preložijo in ga opravijo, ko bodo razmere to dovoljevale.

Dobnikar, Peter Kukovica, Klemen Boštjančič in Stojan Nikolić so v začetku oktobra potrdili, da so vložili kandidature za predsednika AZS, njihove namere pa je potem potrdil tudi upravni odbor zveze.

... Roman Dobnikar ...
... Roman Dobnikar ... FOTO: 24ur.com

Dva stara znanca in dva 'novinca', vsi pa z gospodarskim 'pedigrejem'
Dobnikar je sedanji predsednik, na tem mestu je bil tudi že Kukovica, preostala kandidata sta nova v atletskih krogih, vsi štirje pa so ali so bili na vidnih mestih v gospodarstvu. Dobnikar je bil na izredni volilni skupščini AZS januarja 2016 v Ljubljani izvoljen za predsednika. Z enoletnim mandatom je kot edini kandidat nasledil Gregorja Benčino.

Ta je nekaj pred tem odstopil, Dobnikar pa je nato zvezo vodil slabo leto dni, dokler ni 6. decembra dobil štiriletnega mandata. Dobil je 43 od 61 glasov, drugi kandidat Andrej Kocič pa 18. Kukovica je AZS vodil v obdobjih 2005–2009 in 2009–2012, po dveh zaporednih predsedniških mandatih pa do letos ni več kandidiral.

Dobnikarja je predlagalo okrog deset klubov, Kukovico Triglav Kranj, Nikolića velenjski klub AK Velenje, Boštjančiča pa AK Kranj. V zgodovini AZS se še ni zgodilo, da bi se za mesto predsednika potegovalo toliko kandidatov, in to ob praznovanju stoletnice slovenske atletike ter v času, ko ima večina zvez težave  dobiti koga iz gospodarstva, da bi vodil športno organizacijo.

... in poleg Stojana Nikolića še Peter Kukovica (na fotografiji).
... in poleg Stojana Nikolića še Peter Kukovica (na fotografiji). FOTO: Damjan Žibert
Pasica koronavirus oktober
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

EnKandidatDosmrtniMandat
20. 10. 2020 12.18
+1
Kukovici se vidi, da je pokvarjen.
modelx
20. 10. 2020 08.45
+2
kukovica z gosodarskim pedigrejem? uau. zafural panadrijo, pri intecarju jim je navlekel virus v računalniški sistem, v gorenju je bil prisesek, pri šešoku so ga delavci skoraj ven nesli, ko je hotel, da se vozijo iz semiča v Kranj,...… ja, res gospodarstvenik.