-4°C

Voračova bo od avstralske teniške zveze zahtevala odškodnino

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA / N.M. /
KOMENTARJI
19
Češka teniška igralka Renata Voračova je dejala, da bo od avstralske teniške zveze zahtevala odškodnino, potem ko je bila prejšnji teden pridržana v Melbournu na podlagi istih vizumskih razlogov kot srbski zvezdnik Novak Đoković.

Renata Voračova
Renata VoračovaFOTO: AP

Zahteva za odškodnino ne bo majhna, je za češki časnik Denik povedala 38-letna Renata Voračova, ki je v konkurenci ženskih dvojic osvojila kar enajst naslovov na turnirjih WTA.

"Samo letalska karta zame je stala 60.000 čeških kron (2460 evrov), poleg tega je letel z mano tudi moj trener. Potem je tu še bivanje, hoteli, treningi in seveda tudi morebitna možna denarna nagrada," je zahtevek za denarno kompenzacijo utemeljila Voračova, ki je v Avstraliji delila usodo z Novakom Đokovićem.

Novak Đoković
Novak ĐokovićFOTO: Twitter

"Upam, da se bodo avstralske oblasti soočile s tem in nam ne bo potrebno uporabiti drugih pravnih poti," je še dodala. Tenisačica je potarnala, da nima več želje po igranju tenisa, odkar je v ponedeljek pripotovala nazaj v Prago. "Ne razmišljam o tenisu. Še vedno se prebujam od šoka, nisem ga še predelala. Izčrpana sem," je povedala Voračova. "Bila sem zaskrbljena. Nisem se počutila varno, dokler se nisem vrnila domov, nobene gotovosti ni bilo. Bilo je, kot da bi gledala film, dolgo zasliševanje z ukazi, kot sta 'Sleci se, obleci se'. Grozno, nočem niti razmišljati o tem, kaj šele, da bi to še enkrat doživela."

PREBERI ŠE
Đoković ostaja v azilnem hotelu, vizum preklicali tudi češki tenisačici

Tako Đokoviću kot Voračovi – oba nista bila cepljena proti novemu koronavirusu – so preklicali njuna vizuma, ki sta ju dobila na podlagi izjem za cepljenje proti covidu-19. Želela sta se udeležiti OP Avstralije, prvega teniškega turnirja za grand slam v letošnjem letu. Oba so odpeljali v zloglasni center za pridržanje tujcev v Melbournu, kjer sta čakala na odločitev avstralskih oblasti.

Medtem ko je Voračova po sobotni izpustitvi že zapustila Avstralijo, pa je Đoković po odločitvi sodnika, ki je preklical odločitev avstralskih oblasti o preklicu vizuma, ostal in čaka na končno odločitev avstralske vlade o svojem statusu.

PREBERI ŠE
Đoković čaka na odločitev ministra Hawka, nejasnosti glede resničnosti njegove izjave

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.