Drugi športi

Vranješ bo računal tudi na 'odpisane' Gajića in brata Skube

Ljubljana, 15. 10. 2020 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v začetku prihodnjega meseca odprla svojo prvo od treh bližnjih front. V okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Slovaškem in Madžarskem 2022 sta pred njo uvodni tekmi s Poljsko in Turčijo. Selektor Ljubomir Vranješ je v reprezentanco vrnil Dragana Gajića ter Staša in Sebastjana Skubeta.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je na novinarski konferenci na daljavo kar malce presenetil s svojim izborom igralcev. Po dolgem času bodo reprezentančni dres oblekli Dragan Gajić in brata Skube, nova igralca na njegovem seznamu sta tudi Gregor Potočnik in Matic Suholežnik.

"Vse slovenske rokometaše temeljito spremljam. Z vsemi, s katerimi sem stopil v stik, so se nemudoma in z velikim veseljem odzvali mojemu vabilu, kar me posebej veseli. Pod zastavo sem povabil igralce, ki so trenutno v najboljši formi," je uvodoma iz svoje domovine dejal Vranješ. "V reprezentanci ni Mateja Gabra. Njegov klub Pick Szeged je imel v zadnjem času velike težave z okuženostjo igralcev z novim koronavirusom in trenutno ni v stanju, da bi lahko nastopil. Na tej akciji bo manjkal tudi Vid Kavtičnik, ki ima določene težave s kolenom, in upam, da se bo njegovo zdravstveno stanje izboljšalo," je še dodal Vranješ, ki je na širši seznam uvrstil tudi Matica Grošlja, Tadeja Mazeja in Miljana Vujovića.

Slovenska izbrana vrsta bo priprave za prvi cikel kvalifikacij pričela 1. novembra v svojem tradicionalnem taboru v Zrečah, v primeru zapletov pa bo morda priprave za uvodni tekmi opravila tudi v tujini. V hotelu v Zrečah bo bivala v tako imenovanem "mehurčku" in ne bi imela stikov z drugimi gosti, na pripravah pa bodo nastopili le igralci, ki bodo uspešno opravili test na novi koronavirus. Slovenska izbrana vrsta se bo iz preventivnih razlogov v Turčijo odpravila šele na dan tekme s čarterskim poletom iz Maribora in se takoj po tekmi vrnila v domovino. Švedski strokovnjak na slovenski klopi je svoje varovance nazadnje vodil 26. maja, ko je vodstvo Rokometne zveze Slovenije izkoristilo prvo rahljanje ukrepov po marčevskem izbruhu pandemije novega koronavirusa in v kultni dvorani na Kodeljevem organiziralo lažji trening, ki je bil bolj podoben druženju kot resni vadbi.

Dragan Gajić se po daljši odsotnosti vrača v slovensko rokometno izbrano vrsto.
Dragan Gajić se po daljši odsotnosti vrača v slovensko rokometno izbrano vrsto. FOTO: Damjan Žibert

Slovenske prvokategornike po dolgem premoru čaka pestro dogajanje. V kvalifikacijah za EP 2022 bodo najprej 5. novembra v celjski dvorani Zlatorog gostili Poljsko, tri dni kasneje pa gostovali v Turčiji. Kvalifikacije bodo nadaljevali v začetku prihodnjega leta, ko se bodo 6. in 9. januarja dvakrat pomerili z Nizozemsko, zaključili pa jih bodo spomladi, ko bodo 28. aprila gostovali na Poljskem, 2. maja pa gostili Turčijo.

Slovenija bo v začetku prihodnjega leta odprla svojo drugo fronto in med 13. in 31. januarjem nastopila na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V skupinskem delu pa se bo pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo. Med 12. in 14. marcem se bo v Berlinu merila tudi na tretji fronti - v kvalifikacijah za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, njene tekmice bodo Nemčija, Švedska in Alžirija.

Na Vranješevem seznamu za bližnji kvalifikacijski tekmi s Poljsko in Turčijo so naslednji rokometaši:
- vratarja: Klemen Ferlin in Urh Kastelic;
- krilni igralci: Blaž Janc, Dragan Gajić, Darko Cingesar in Tilen Kodrin;
- zunanji igralci: Jure Dolenec, Nejc Cehte, Sebastian Skube, Dean Bombač, Staš Skube, Miha Zarabec, Gregor Potočnik, Nik Henigman in Borut Mačkovšek;
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Kristjan Horžen in Matic Suholežnik.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
16. 10. 2020 14.44
+2
Vrnitev odpisanih. pohvalno. kriterij za reprezentanco je kakovost in ne starost. Bravo Vranješ.