Drugi športi

Vroči Rubljov z naslovom na Dunaju do uvrstitve v London

Dunaj, 01. 11. 2020 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je na teniškem turnirju na Dunaju osvojil peti naslov v letošnji sezoni in tako postal najuspešnejši igralec leta. Hkrati si je prvič v karieri zagotovil mesto na zaključnem turnirju sezone v Londonu. V finalu ATP turnirja na Dunaju je ugnal srečnega poraženca kvalifikacij Lorenza Sonega.

Andrej Rubljov
Andrej Rubljov FOTO:

23-letni Andrej Rubljov je v finalu premagal dve leti starejšega Italijana Lorenza Sonega s 6:4 in 6:4. Slednji tako ostaja pri enem naslovu v karieri – Antalya 2019, nastop v finalu pa je bil njegov vrhunec leta, še posebej po tem, ko je izgubil v zadnjem krogu kvalifikacij. S 7:5 v tretjem nizu ga je premagal Aljaž Bedene, Sonego, ki je nato izločil Novaka Đokovića, pa je v glavnem žrebu nastopil kot srečni poraženec.

Rubljov je letos nastopil v petih finalih in vse dobil. Osvojil je Sankt Peterburg, Hamburg, Adelaide in Doho. Pred tem ima še naslova v Moskvi (2019) in Umagu (2017). S štirimi naslovi v 2020 se lahko pohvali Novak Đoković, dva pa so osvojili Alexander Zverev, Ugo Humbert, Rafael Nadal, Gael Monfils in Cristian Garin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z naslovom na 1,4 milijona evrov vrednem turnirju, tretjem zaporednem iz serije 500, si je Rubljov prvič v karieri zagotovil nastop na finalnem turnirju sezone v Londonu, ki bo potekal od 15. do 22. novembra. Zapolnil je sedmo mesto, kar pomeni, da poleg Đokovića, Nadala, Dominica Thiema, Stefanosa Cicipasa, Danila Medvedjeva in Zvereva ostaja še eno prosto mesto, za katerega ima največ možnosti Argentinec Diego Schwartzman. Rubljov je v izvrstni formi - na zadnjih dvajsetih obračunih je izgubil le enkrat, in sicer proti Cicipasu v četrtfinalu letošnjega Roland Garrosa. 

ATP Dunaj, finale:
Andrej Rubljov (Rus/5) - Lorenzo Sonego (Ita) 6:4, 6:4.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.