Drugi športi

Alja Varagić: Vse je odvisno od nas, na druge tekme nimamo vpliva

Ljubljana, 15. 02. 2024 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
1

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto ob 18. uri, prenos bo na Kanalu A in VOYO, čaka zadnja tekma skupinskega dela Lige prvakinj. V domači dvorani v Stožicah se bodo pomerile s poljskim Zaglebie Lubinom in lovile potrditev uvrstitve v osmino finala. Popotnica za zadnjo tekmo ni najboljša, zato bi bila zmaga pred izločilnimi boji pomembna tudi s psihološkega vidika.

Več videovsebin
  • Oz 24UR: Krimovke pred tekmo sezone v LP
    00:52
    Oz 24UR: Krimovke pred tekmo sezone v LP
  • Novinarska konferenca pred zadnjo tekmo Lige prvakinj
    15:05
    Novinarska konferenca pred zadnjo tekmo Lige prvakinj
  • Pogovor z Aljo Varagić
    02:32
    Pogovor z Aljo Varagić

 

Ljubljančanke si sicer še niso zagotovile napredovanja. V primeru poraza in zmage Ferencvarosa ter Rapida bi še lahko padle na sedmo mesto, a je scenarij malo verjeten. 

Ekipe od tretjega do šestega mesta čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Ferencvaros namreč v soboto gostuje pri Metzu, Rapid pa dan kasneje gosti Esbjerg, tako Metz kot Esbjerg pa se z Ikastom na daljavo borita za prvi dve mesti, ki neposredno peljeta v četrtfinale. "Najprej moramo biti osredotočene na našo tekmo. Le na tej je vse odvisno od nas, na druge tekme pa nimamo vpliva. Odigrale bomo po najboljših močeh in nato počakale na preostale izide," je o odločilnem dvoboju na novinarski konferenci dejala Alja Varagić.

Lubin doslej še ni osvojil niti točke, a je v 2024 precej dvignil raven igre. V zadnjih dveh krogih je namučil tako Rapid Bukarešto (21:24) kot Kristansand (24:28) in tudi v Ljubljano ne bo prišel z belo zastavo. "Stanje na lestvici ne odraža njihovega realnega stanja. Igralke Lubina so v zelo dobrem ritmu. Pričakujemo zelo hitro igro, ena na ena so zelo agilne in že cel teden se pripravljamo na njihove dobre lastnosti. Upam, da bomo v soboto to pokazale in jih ustavile," je dodala Varagićeva.

Alja Varagić
Alja Varagić FOTO: Damjan Žibert

Krim je prvo tekmo skupinskega dela odigral prav proti Lubinu davnega 9. septembra in ga v gosteh visoko premagal s 36:18. Začetek sezone je bil za Krim sijajen, nato pa so v kader posegle predvsem poškodbe. Tudi po reprezentančnem premoru se rezultatsko ni veliko spremenilo. Krimova popotnica treh zaporednih porazov v elitnem evropskem tekmovanju pred zadnjo tekmo ni najboljša.

Posledično je za Ljubljančanke dvoboj pomemben tudi s psihološkega vidika, saj pred izločilnimi boji potrebujejo zmago, da se z boljšimi občutki podajo v lov za četrtfinalno vstopnico. 

Krimovke so po 13. krogu z 11 točkami na petem mestu skupine B. V vodstvu sta Metz in Esbjerg z 20 točkami, Ikast jih ima 19, Vipers Kristiansand 15, Ferencvaros je zbral deset, Rapid devet, Lubin pa je brez točk.

"Če bi to tekmo dobile, bi to predstavljalo dvig morale. Da pokažemo tako sebi kot navijačem, da lahko dobro igramo. Na zadnjih dveh tekmah so bili deli igre dobri, pokazale smo, da še imamo to, kar smo imele na začetku sezone," je še poudarila Alja Varagić. "Smo povezane, v ekipi se spodbujamo. Kljub veliki razliki v golih smo bile v določenih delih dvobojev konkurenčne, kar nas dviguje. Ekipni duh je na visoki ravni in punce znamo druga drugo dvigniti. Pričakujem, da bomo to v soboto zelo dobro pokazale."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Krim Mercator - Zaglebie Lubin
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Krimko
16. 02. 2024 09.16
Bravo Alja, pozitivno razmišljanje....brez izgovorov na zmago in naprej v osmino finala, tam pa na glavo za izboljšanje lanskega rezultata. Dejmo Krim