Drugi športi

Vugrinec: Ko zmagaš si kralj, ko izgubiš, vse drugo ...

Struga, 18. 08. 2014 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Renato Vugrinec je vnovič dokazal, da tudi pri 39-ih letih, še naprej sodi med najboljše posameznike na položaju desnega zunanjega igralca v Evropi. Z Metalurgom se je veselil zmage nad večnim rivalom Vardarjem in zabil 7 golov.

Nekdanji slovenski rokometni reprezentant Renato Vugrinec bo v prihodnje igral za Makedonijo, tudi v letošnji sezoni pa bo očitno motor skopskega Metalurga. Na prvem velikem derbiju z mestnim rivalom Vardarjem je zabil nekaj ključnih golov. Ptujčan kljub 38-letom ne popušča in igra, kot v svojih najboljših sezonah. Skopska zasedba je v novo sezono krenila vidno spremenjena, manjkalo je nekaj izkušenih posameznikov, a zdi se, da je bila prav srčna borbenost tista, ki je odločila.

Renato Vugrinec
Renato Vugrinec FOTO: Miro Majcen

"Mladci so presenetili. Pred nami je še veliko dvobojev. To so pripravljalni obračuni, iz izkušenj pa vem, da je vse drugače, ko začutiš pritisk rezultata, ko gre za biti, ali ne biti. Ne moreš s sedmimi igralci odigrati celotnega tekmovalnega leta. Potrebuješ več igralcev, saj zaradi preutrujenosti in poškodb, težko celotno sezono odigraš na istem nivoju. Potrebno je garati od prvega do zadnjega kroga, se kosati s pritiskom, nervozo, težavami … Vsi vedo, kako je tu – na Balkanu so cilji vselej visoki. Ko zmagaš si kralj, ko izgubiš, vse drugo," je po zmagi na turnirju v Strugi za balkan-handball dejal popularni Vugi.

V velikem finalu turnirja je Metalurg odpravil Vardar s 25:19, Vugrinec pa je bil s 7 goli tudi najboljši strelec dvoboja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simonic1
18. 08. 2014 23.31
+1
WAJDOVC
18. 08. 2014 20.41
+4