Drugi športi

Pivovarji lahko tudi proti velikim: Barca se je tresla v Zlatorogu

Celje, 25. 02. 2021 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.F.
Komentarji
2

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na domačih tleh gostili edino do zdaj še neporaženo ekipo elitne evropske rokometne Lige prvakov. Ekipa Barce je bila za pivovarje, ki so se zelo dobro upirali favoriziranemu nasprotniku, tokrat pretrd oreh (29:32), a Celjani so uresničili napovedi pred tekmo, ko so napovedali, da se želijo boriti za zmago.

Več videovsebin
  • Jure Dolenec po tekmi s Celjem
    01:31
    Jure Dolenec po tekmi s Celjem
  • Miljan Vujović po tekmi z Barcelono
    01:10
    Miljan Vujović po tekmi z Barcelono
  • Tomaž Ocvirk po tekmi z Barcelono
    02:04
    Tomaž Ocvirk po tekmi z Barcelono
  • Domen Novak po tekmi proti Barci
    00:45
    Domen Novak po tekmi proti Barci
Jure Dolenec
Jure Dolenec FOTO: Damjan Žibert

Izbranci Tomaža Ocvirka so se brez strahu spustili v boj z devetkratnimi zmagovalci evropske Lige prvakov in bili v igri za pozitivni rezultat vse do zadnjih minut tekme v Zlatorogu. 

Pred Celjani je sedaj naporno nadaljevanje nastopov v Ligi prvakov EHF. Pivovarji so sicer že uvrščeni v nadaljevanje tekmovanja, a morajo v sklopu rednega dela lige odigrati še dve tekmi. V torek, 2. marca, gostujejo pri nemškemu Kielu, dva dni kasneje pa jih čaka tekma na Danskem z Aalborgom.

Celjski rokometaši so pred dvobojem proti tradicionalnim tekmecem iz Barcelone optimistično napovedovali zmago. V prvi polovici tekme je kazalo, da lahko uresničijo svoj drzen načrt, saj so imenitne tekmece s Pirenejskega polotoka na trenutke povsem zasenčili in si priigrali tri gole prednosti (14:11). V drugi polovici dvoboja jim niso bili kos, po hudem boju so v prelomnih trenutkih dvoboja malenkostno popustili in doživeli deveti poraz v skupinskem delu, medtem ko je Barcelona tudi na svojem trinajstem dvoboju osvojila obe točki. "Rad bi se zahvalil ekipi Barcelone za pošteno in dobro tekmo. Zelo sem zadovoljen z igro v prvem delu tekme, bili smo agresivni v obrambi in disciplinirani v napadu. Vedeli smo, da bo drugi polčas težji. Ponosen sem na svoje fante, saj smo zaostajali, a smo se uspeli pobrati in ujeti nasprotnika. Na zadnjih tekmah kažemo res dober karakter na igrišču," je za uradno spletno stran celjskega kluba dejal trener Ocvirk. "Bila je izjemno težka tekma. V drugem delu srečanja smo potrošili preveč energije, da smo ponovno ujeli nasprotnika, in mislim, da nas je to ob koncu stalo večjega uspeha. Menim, da smo danes odigrali res dobro tekmo, in se že veselimo srečanj, ki prihajajo," pa je dodal prvi celjski strelec Domen Novak.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr_cat
25. 02. 2021 12.55
+2
važna je zmaga ...vse drugo je brezveze razglabljat
janimir
25. 02. 2021 12.23
+4
Še sedaj se tresejo. Ne pišite neumnosti, igrali so kolikor je bilo treba. Celje je svoje zavozilo doma proti Aalborgu in Nantu.