Drugi športi

Čvrst odpor proti tretji reprezentanci sveta hrabri Slovenke

Ljubljana, 26. 11. 2021 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je pred dnevi v Laškem začela priprave na svetovno prvenstvo med 1. in 19. decembrom v Španiji. Najprej so bila na sporedu testiranja morfoloških telesnih značilnosti slovenskih rokometašic, selektorju Draganu Adžiću pa trenutno največ sivih las povzročajo bolezni in poškodbe igralk. Na srečo pa po prvi pripravljalni tekmi proti Hrvaški, ki so jo Slovenke odlično odigrale in proti tretji reprezentanci sveta izgubile šele v končnici, ni novih poškodb. Slovenke do odhoda na SP čaka še en dvoboj z južnimi sosedami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dragan Adžić
Dragan Adžić FOTO: Damjan Žibert

Že pred začetkom priprav je bilo jasno, da reprezentanci ne bosta mogli pomagati izkušena najmlajša in najstarejša rokometašica z zadnje reprezentančne akcije, Nena Černigoj in Barbara Lazović

Črnogorski strokovnjak  Dragan Adžić se je za sodelovanje zahvalil mladi vratarki Karin Kuralt, debitantki na članskih pripravah Urši Zelnik ter Valentini Tini Klemenčič, pri kateri lažje poškodba onemogoča normalno treniranje.

Prva ima poškodovano ramo, druga pa si je v začetku tega meseca huje poškodovala koleno. V preteklem tednu je 33-letna desna zunanja rokometašica v Madridu uspešno prestala operativni poseg, zdaj jo čaka večmesečna rehabilitacija. "Kar nekaj povabljenih igralk na priprave je odsotnih, kar nam prinaša dodatne izzive. Ne glede na vse težave verjamem v dekleta, ki so z nami ter v proces, ki ga izvajamo z našim strokovnim štabom," ponavlja črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Dragan Adžić, ki je pred dnevi seznam kandidatk za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu v Španiji skrajšal na 19 imen. V Katalonijo jih bo prihodnji teden odpotovalo 17.

Elizabeth Omoregie
Elizabeth Omoregie FOTO: Damjan Žibert

Po prosti nedelji se bo reprezentanca v Laškem znova zbrala v ponedeljek in tam trenirala do četrtkovega odhoda v Španijo. 

Slovenska reprezentanca je v Istri odigrala prvo izmed dveh pripravljalnih tekem v tem tednu s Hrvaško. Z dobro predstavo, ki jo je krasila velika borbenost, so Slovenke večino tekme stale ob boku bronaste reprezentance z zadnjega evropskega prvenstva, na koncu pa ji morale priznati premoč (24:28).

Kljub vsem neprijetnostim so reprezentantke v treninge vstopile izjemno motivirane in optimistične, so sporočili z Rokometne zveze Slovenije. V Španiji bodo uvodoma nastopale v zahtevni skupini A v Granollersu, kjer se bodo pomerile s Črnogorkami (3. december), Francozinjami (5. december) in Angolkami (7. december). V pripravah na SP bodo (so) Slovenke odigrale dve tekmi s Hrvaško. Prvo so, po odlični igri večji del dvoboja, izgubile šele v končnici tekme v Poreču. "Bolj kot končni rezultat je pomembno to, da smo vse igralke tekmo odigrale po najboljših močeh in izkoristile svojo priložnost. Menim, da smo se izkazale, je pa v naši igri še precej prostora za napredek. V soboto gremo po zmago," za uradno spletno stran sporoča članica Krima Mercatorja Nataša Ljepoja. "Na začetku sem bila zaradi debija nekoliko nervozna. Z dekleti smo dokazale, da nobeni ekipi proti nam ne bo lahko. Na treningih smo veliko poudarka dali igri v obrambi, kar se je na igrišču tudi pokazalo. Vsi se zavedamo kakovosti hrvaške reprezentance, a upam, da se bo v soboto tehtnica prevesila na našo stran," je za spletno stran Zveze dodala debitantka Petra Kramar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od uvodne tekme na svetovnem prvenstvu v Španiji izbrano vrsto sicer loči le še pet dni. Na njej se bo v petek, 3. decembra, ob 20.30 v Granollersu po robu postavila Črnogorkam. Dva dni za tem ob 18. uri sledi obračun z olimpijskimi prvakinjami Francozinjami, na zadnjem preizkusu skupine A pa slovenske rokometašice v torek, 7. decembra, prav tako ob 18.00 čaka še dvoboj z aktualnimi afriškimi prvakinjami Angolkami. V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri ekipe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.