Drugi športi

Krimovke že s polno paro na pripravah: 'Sestavili smo dobro ekipo'

Ljubljana, 16. 07. 2020 07.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so pred dnevi s kondicijskimi treningi začele priprave na novo sezono, ki prinaša še več razburljivih trenutkov. Skupinski del elitne Liga prvakinj, najmočnejše rokometno tekmovanje, se začenja že v sredini septembra in bo trajalo vse do sredine februarja prihodnje leto. Kot je znano, bodo Ljubljančanke v prihodnji sezoni v prvem delu tekmovanja LP igrale v skupini A, v njej so tudi Metz, Rostov-Don, Kristiansand, Esbjerg, Ferencvaros, Bukarešta in Bietigheim.

Uroš Bregar ima s svojimi varovankami že nekaj dni intenzivnih priprav.
Uroš Bregar ima s svojimi varovankami že nekaj dni intenzivnih priprav. FOTO: Damjan Žibert

Epidemija povzroča preglavice tudi v začetku nove sezone. Predviden potek priprav in pripravljalnih tekem se bo tako vseskozi prilagajal trenutni situaciji, tudi na evropski zvezi pa so že pripravljeni na morebitne težave klubov v državah s slabšo epidemiološko sliko. "Dejstvo je, da je iz leta v leto konkurenca močnejša v Evropi, tekme pa vse bolj zahtevne. Nova sezona v Ligi prvakinj bo zelo dolga in čaka nas ogromno zanimivih tekem Naloga na nobenem evropskem dvoboju ni lahka, a dobro smo sestavili ekipo in verjamem, da se bomo z dobrim delom lahko kosali z vsako tekmico," je po začetku priprav za uradno klubsko spletno stran dejal prvi trener serijskih slovenskih rokometnih prvakinj Uroš Bregar.

Tekme skupinskega dela Lige prvakinj bodo med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto. Večjih neznank ni. Neposredno v četrtfinale vodita prvi dve mesti, še štiri ekipe iz obeh skupin pa bodo pred tem odigrale še dodatno razigravanje. Prve tekme za razvrstitev v četrtfinale bodo 6. in 7., povratne pa 13. in 14. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo 3. in 4., povratne pa 10. in 11. aprila. Zaključni turnir bo 29. in 30. maja v Budimpešti. Rokometašice Krima Mercatorja čaka že 26. zaporedna sezona v najmočnejšem rokometnem tekmovanju LP. Zaradi spremenjenega formata tekmovanja jih že na prvi stopnički čaka kar 14 evropskih preizkušenj. Na prvi tekmi se bodo ljubljanske rokometašice doma pomerile proti Vipersu iz norveškega Kristiansanda – tretje uvrščeni ekipi iz sezone 2018/19.

Vsekakor bodo Ljubljančanke na novo sezono poskušale biti odlično pripravljene, prvi uradni izziv nove sezone pa prihaja že konec avgusta, namesto superpokalnega dvoboja bo na sporedu zaključni turnir Pokala Slovenije. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.