Drugi športi

Živeti s koronavirusom? Športniki so tisti, ki kažejo pot

Ljubljana, 08. 10. 2020 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Športniki, reprezentance in klubi preživljajo težke čase zaradi negotove situacije, povezane s koronavirusom. Delajo vse, da bi ostali zdravi, da bi imeli možnost igranja na mednarodni ravni. En okužen v ekipi - za razliko od prakse v tujini - namreč že pomeni prepoved igranja v evropskih tekmovanjih.

Košarkarji Cedevite Olimpije, na sliki ob osvojitvi superpokala, so celo izgubili tekmo evropskega pokala z 20:0.
Košarkarji Cedevite Olimpije, na sliki ob osvojitvi superpokala, so celo izgubili tekmo evropskega pokala z 20:0. FOTO: Aljoša Kravanja

Klubske službe so bile že pred začetkom sezone v težkem položaju, posledice koronavirusa se odražajo na vseh ravneh delovanja, a s srčno borbenostjo in nepopustljivostjo premikajo meje mogočega. Zdaj so naleteli na birokratsko oviro, povezano z okuženimi posamezniki. Če na ravni evropskih tekmovanj velja pravilo, da okuženega klub pošlje v karanteno, preostanek moštva pa igra, v Sloveniji temu ni tako. Moštvo konča v karanteni. Košarkarji Cedevite Olimpije so celo izgubili tekmo evropskega pokala z 20:0. Klubom ne preostane drugega, kot da se povežejo. Na podlagi prakse iz tujine poiščejo rešitve. Sicer bodo tudi v očeh evropskih športnih organizacij izpadli neresno. Da se je s covidom treba naučiti živeti naprej. In športniki so tisti, ki kažejo pot. Tudi, ko se zdi, da je nekaj nemogoče.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž 63
08. 10. 2020 21.44
In to ti je demokracija, mi jih volimo, da dobijo lepe plače, v zahvalo pa udri po narodu. Pa naj se kdo reče, da ni bilo prej bolje.
batom@pinkponk.com
08. 10. 2020 21.43
-1
To niso sportniki. Kvecjemo gladiatorji, placanci. Sport je zdrav za duso in telo in ni vezan na denar.