Drugi športi

Vratarka Krimovk ključna na številnih tekmah v LP: Dokazali, da imamo veliko srce in značaj

Ljubljana, 08. 02. 2021 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so tekmo Lige prvakinj zaradi zasedenosti dvorane Stožice odigrale v Hali Tivoli. Dvorana sredi zelenega srca prestolnice, parka Tivoli, jim je več kot ugajala. Tekmice iz Rusinje, rokometašice Rostov Dona, čeprav vodilne v skupini, niso imele možnosti proti fanatično borbenim Ljubljančankam. Krimovke so vodile skozi večino srečanja in po točki, ki so jo tekmicam odščipnile na gostovanju, z izidom 28:27 prišle do prve zmage v sezoni 2020/21 in tako ostajajo v igri za napredovanje v izločilne boje.

Jovana Risović
Jovana Risović FOTO: Damjan Žibert

Krimovke so v Hali Tivoli prvič v sezoni pokazale agresivno igro v obrambi in učinkovit napad, ki sta jim že v prvem polčasu prinesla prednost. 

Ne glede na to, kako se bo letošnja sezona razpletla, pa bo imel Krim v prihodnji na voljo precej močnejšo ekipo. Kot je znano, se vračata Dragana Cvijić in Tjaša Stanko, iz Budućnosti prihaja brazilska vratarka Barbara Arenhart, potrdili so tudi prihod nekdanje ljubljenke Krimovih navijačev Andree Lekić.

Vendar pa je bila absolutna junakinja dvoboja med slovenskimi in ruskimi prvakinjami srbska vratarka Jovana Risović, ki je zbrala 16 obramb, ključni v zadnji minuti tekme, ko je ubranila sedemmetrovko in tudi "zicer" za izenačenje. Ni se zgodilo prvič, da je bila 27-letna Srbkinja odločilna za uspeh Ljubljančank. "Začele smo odlično in kljub mladosti dokazale, da imamo veliko srce in karakter, da nikoli ne obupamo. Ponosna sem na ekipo. Taktično smo se odlično pripravile in to smo dokazale tudi na igrišču. Zasluženo smo zmagale," je po dragoceni zmagi v Tivoliju dejala junakinja iz tabora Ljubljančank Jovana Risović, ki tudi naslednjo sezono ostaja v taboru Krimovk. Prav prihajajoča sezona bo za Krim Mercator prelomna. Naslednjo sezono bo namreč minilo dvajset let od prvega naslova evropskih klubskih prvakinj in prav v letu 2022 Krimovke želijo vnovič mešati štrene najboljšim evropskim ekipam. "Naš cilj bo uvrstitev na zaključni turnir četverice. V tej smeri že kadrujemo in igralska zasedba bo takšna, da nam bo omogočila napad na realizacijo ambicioznega načrta," pa sporoča prva operativka kluba, direktorica Deja Ivanović. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Krima Mercatorja Uroš Bregar je prepričan, da ima ekipa tudi v tej sezoni lepe možnosti za napredovanje v izločilne boje. Sploh po odmevni zmagi v Tivoliju. "Znova smo dokazali, da nam igra Rusinj leži. Rostovu smo točko odščipnili že na gostovanju, tokrat je zmaga ostala doma. Začeli smo dobro in ob ugodnem rezultatu vršili pritisk na tekmice. Verjeli smo, da nam lahko uspe, kar je bilo ključno. V vratih je bila ponovno izjemna Risovićeva. Večino taktičnih zamisli smo uspeli realizirati. Veseli smo zmage."

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.