Drugi športi

Walkner prevzel vodstvo med motoristi, Marčič skupno 56.

Džeda, 11. 01. 2022 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
5

Avstrijski motociklist Matthias Walkner (KTM) je na vzdržljivostnem reliju Dakar v Savdski Arabiji prevzel skupno vodstvo po današnji deveti etapi v Vadi ad Davasirju, ki je imela 287 km hitrostne preizkušnje. Med avtomobilisti vodi Katarec Naser Al-Atijah (Toyota).

Pri motociklistih je etapo sicer dobil Čilenec Jose Ignacio Cornejo (Honda) pred Argentincem Kevinom Benavidesom (KTM) in Američanom Rickyjem Brabcem (Honda). Matthias Walkner je bil četrti z dvema minutama zaostanka, skupno pa je zdaj na prvem mestu, saj je bil doslej prvi Britanec Sam Sunderland danes šele 14. in je izgubil osem minut, zdaj je dve minuti za Avstrijcem. Ta je sicer zmagovalec tega relija iz leta 2018, v letošnji izvedbi pa je tri dni pred koncem prvič prišel do skupnega vodstva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenski dirkač Simon Marčič (Husqvarna) je bil na današnji etapi 52., skupno pa je na 56. mestu z nekaj manj kot devetimi urami zaostanka. Večino si ga je nabral na sedmi etapi, kjer je imel težave z navigacijo in najdaljši osmi etapi, kjer se mu je poznala utrujenost, ki je najverjetneje posledica prebolelega koronavirusa.

Pri avtomobilistih je današnjo preizkušnjo dobil Južnoafričan Giniel de Villiers, premoč ekipe Toyota sta potrdila še drugi Južnoafričan Henk Lategan in tretji Katarec Naser Al-Atijah.

Slednji je vse bližje novi zmagi na tem reliju, saj je danes spet premagal najresnejšega tekmeca, nekdanjega svetovnega prvaka v reliju Sebastiena Loeba (Bahrain Raid). Francoz je bil danes peti, skupno pa na drugem mestu zaostaja 39 minut, a edini še manj kot uro za katarskim tekmecem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mptour
12. 01. 2022 09.45
Nad Marčičem sem pa kar razočaran. Osmič na Dakarju, pa mu je še vedno edini cilj, da pride do cilja. Stanovnik je vsaj dirkal.
Ici
11. 01. 2022 19.37
Pred 30+ leti je bila dirka Pariz - Dakar najbolj čarobna dirka na Zemlji. Danes pa je tole, vsaj kar se navijačev tiče, povsem brez veze. Kdo to sploh še spremlja? Razen sodelujočih in njihovih najbližjih, najbrž nihče. Pa če si prvi ali zadnji. Isti.. d...
Intihar
11. 01. 2022 19.10
+1
Marcic kolk ze zapravljenega denarja za nic
dr.Megla
11. 01. 2022 17.32
-1
Go Marčič, nič še ni izgubljeno...
športnik66
11. 01. 2022 16.48
+2
Tale Marčić ima očitno veliko prostega časa...vsako leto se gre tja po pesku vozit in še nikoli nič odmevnega ni naredil. Ampak, voljo pa ima. :)