Drugi športi

Washington do prvega naslova v ligi MLB

Houston, 31. 10. 2019 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Washington Nationals je z zmago s 6:2 nad Houston Astros na odločilni sedmi tekmi finala ameriške baseballske lige MLB osvojilo prvi naslov v zgodovini. Finalno serijo so zaznamovali številni preobrati, tudi na zadnji tekmi je Washington ujel zaostanek z 0:2, zmage na vseh tekmah pa so na koncu pripadle gostujočim.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moštvu iz prestolnice ZDA je s četrto zmago serije v Houstonu uspelo veliko presenečenje, saj je Houston po 107 zmagah v rednem delu veljal za velikega favorita finala. Odločilna je bila sedma izmenjava sedme tekme, ko je napad Nationals uspel priti do treh točk in do vodstva po zaostanku z 0:2. Tega je nato gostujoča ekipa povečala že v naslednji izmenjavi s še eno točko, v zadnji izmenjavi pa dodala še dve ob uspešni obrambi za končno zmago.

Pri Washingtonu je šlo za že znan scenarij, saj je moštvo celotno sezono uprizarjalo preobrate. V rednem delu je po uvodu sezone z izkupičkom 19:31 nato zabeležil 74 zmag na naslednjih 112 tekmah, v končnici pa mu je uspel povratek po zaostanku tako z Milwaukeejem v seriji wild card kot tudi z Los Angeles Dodgers v divizijskem finalu.

V finalu pa se je tudi prvič v zgodovini lig MLB zgodilo, da je na vsaki tekmi finale serije zmagalo gostujoče moštvo, kar bo tudi širše zapisano kot mejnik v ameriških poklicnih ligah, v katerih se finalne serije igrajo na štiri dobljene tekme. "To pa je bilo čudno leto. In kako čudna ekipa smo. Nikoli se nismo predali. Lahko bi se. Ampak ta skupina se je vsakič znova vrnila. Konec skoraj ne bi mogel biti bolj primeren," je o osvojenem naslovu dejal prvi igralec Washingtona Ryan Zimmerman.

Tudi v finalni seriji se je Washington, ki še nikdar prej v svoji 50-letni zgodovini (leta 2005 se je preselil iz Montreala v Washington) ni prišel v finale lige, moral izkopati iz luknje. Po zmagah na uvodnih tekmah v Houstonu je izgubil vse tri domače tekme in se vrnili v Houston z zaostankom 2:3, kjer pa mu je vendarle uspel veliki met.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Klub je z letošnjo končnico tudi močno popravil svojo statistiko v odločilnih bojih, saj je pred njo od leta 1981 izgubil vse odigrane serije. "Kar naenkrat, če ti ne uspe dobiti serije v končnici, si označen za veliko razočaranje," je ob tem dejal Zimmerman, ki igra za Washington vse od vstopa v ligo leta 2005.

Pri tem je Zimmerman izpostavil igro metalca Maxa Scherzerja, letošnje ključne pridobitve za Washington, ki je bil tudi na odločilni tekmi eden od osrednjih likov, saj je omejil Houstonov napad na le dve točki v petih izmenjavah tri dni po tem, ko sploh ni mogel dvigniti desne roke, s katero meče. "To je bil najboljši prestop v zgodovini glede na to, kaj vse je naredil, odkar se nam je pridružil," je dejal Zimmerman o Scherzerju. "Je izjemen človek in odličen soigralec."

Novi prvaki lige MLB, Washington Nationals.
Novi prvaki lige MLB, Washington Nationals. FOTO: AP

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.