Drugi športi

White se je opravičil

Nashville, 19. 09. 2012 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni olimpijski prvak v deskanju na snegu Američan Shaun White se je vsem prizadetim opravičil za incident v hotelu v Nashvillu.

Zvezdnik Shaun White se bo moral zagovarjati pred sodnikom, potem ko ga je policija aretirala zaradi opitosti in vandalizma. Opiti White je po besedah uslužbenca v nedeljo v hotelu Loews Vanderbilt sprožil požarni alarm in razbil telefon, kar je povzročilo splošni preplah v hotelu ter vznemirilo hotelske goste, zato ga čaka še denarna kazen do 500 dolarjev. "Zaneslo me je, opravičujem se," je v opravičilu zapisal 26-letni White. Na družbenem omrežju Facebook se je opravičil za vse "morebitne nevšečnosti, ki jih je povzročil družini, prijateljem, poslovnim partnerjem, hotelskemu osebju in njihovim gostom. Vesel dogodek sem želel proslaviti z družino in prijatelji, vendar pa me je zaneslo. Res mi je žal za moje slabo vedenje."

Shaun White
Shaun White FOTO: Reuters

Policija je prispela v hotel ob drugi uri v nedeljo zjutraj zaradi opitega moškega, ki je sprožil požarni alarm, zaradi česar je moralo hotelsko osebje evakuirati vse goste hotela, so potrdili pri mestni policiji v Nashvillu. Rdečelasi White, ki se ga je med deskarsko srenjo oprijel šaljivi vzdevek "leteči paradižnik", je domnevno poskušal pobegniti s taksijem, vendar mu je to preprečil eden od gostov, ki je zaustavil taksista in mu povedal, da bo poklical policijo. Ko je White slišal, o čem govorita, je domnevno brcnil hotelskega gosta in zbežal peš, so še zapisali v policijskem poročilu.

Nato je hotelski gost stekel za Whitom, ga lovil in se med tekom zaletel vanj, tako da se je deskarski šampion zvrnil na tla in pri tem z glavo udaril v ograjo. Zato so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, da so mu oskrbeli rano.

Ker White, zmagovalec v disciplini snežni žleb tako na igrah v Torinu leta 2006 kot Vancouvru leta 2010, ni želel priznati, da je storil kazenski prekršek, in podpisati izjave, ga je morala policija aretirati zaradi vandalizma in opitosti. White redno nastopa tudi na zimskih ekstremnih športnih igrah X-Games, kjer zadnjih deset let vsako leto osvaja medalje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anon.si
19. 09. 2012 12.31
+2
opravičilo sprejeto briga nas
anon.si
19. 09. 2012 12.31
+1
to da je špiclja zabasal je pa naredil čisto prav