Drugi športi

Williamsova se bo na US Open pripravljala v Cincinnatiju, Đokoviću za zdaj zaprta vrata v ZDA

Cincinnati, 20. 07. 2022 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

Prva zvezdnica svetovnega tenisa in nekdanja številka ena Serena Williams bo v okviru priprav za morebitni nastop na odprtem prvenstvu ZDA prihodnji mesec igrala na turnirju v Cincinnatiju, so danes potrdili organizatorji. V moškem žrebu je zaenkrat tudi wimbledonski zmagovalec Novak Đoković, vendar če Srb ne bo spremenil stališča glede cepljenja proti covidu-19, ne bo smel igrati.

Serena Williams, ki je minuli teden potrdila tudi nastop v Torontu, bo priprave na US Open nadaljevala v Cincinnatiju. 40-letna tenisačica se je pred tremi tedni pomerila tudi na Wimbledonu, vendar je že v prvem krogu po več kot triurnem boju izgubila proti 24-letni Francozinji Harmony Tan.

Zmagovalka 23 turnirjev za grand slam, ki je turnir v Ohiu osvojila v letih 2014 in 2015, bo nastopila zahvaljujoč zaščiteni uvrstitvi na svetovni lestvici. Nekdanja številka ena na svetu, ki je svoj prvi in hkrati tudi edini dvoboj leta odigrala minuli mesec v Wimbledonu, se bolj resno pripravlja za grand slam v New Yorku.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: Profimedia

Poleg 40-letne ameriške zvezdnice bodo od 13. do 21. avgusta v Cincinnatiju nastopile še prva igralka sveta Poljakinja Iga Swiatek ter nekdanje zmagovalke, med njimi Belorusinja Viktorija Azarenka, Američanka Madison Keys, Španka Garbine Muguruza in Čehinja Karolina Pliškova. Na seznamu sta tudi zadnja zmagovalka Wimbledona Kazahstanka Jelena Ribakina ter štirikratna zmagovalka grand slamov Japonka Naomi Osaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V moškem delu turnirja je v žrebu tudi srbski zvezdnik Novak Đoković, vendar ima za zdaj rdečo luč za nastop, saj se ne želi cepiti proti koronavirusu. Zaenkrat namreč pravila v ZDA necepljenim tujim osebam prepovedujejo vstop v državo, Đoković pa je že večkrat poudaril, da svojega stališča glede cepljenja ne bo spreminjal.

V začetku meseca je potrdil, da bržkone ne bo igral na OP ZDA, če ne bodo v državi spremenili vstopnih pravil. "Rad bi igral na OP ZDA, vendar tudi če mi ne bo uspelo, to še ne pomeni konca sveta. Tudi ne bo prvi grand slam, ki sem ga moral odpovedati," je dejal 35-letni Beograjčan, ki je letos že sedmič slavil na Wimbledonu.

Novak Đoković na odprtju igrišč v Visokem
Novak Đoković na odprtju igrišč v Visokem FOTO: AP

Na seznamu prijavljenih igralcev so poleg Đokovića, ki je turnir osvojil pred dvema in pred štirimi leti, tudi Danil Medvedjev, zmagovalec leta 2019, aktualni prvak Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, ki je turnir osvojil leta 2017, Marin Čilić, ki je slavil leta 2016, in Rafael Nadal, ki je v Cincyju slavil leta 2013.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
20. 07. 2022 11.14
-2
Zaprta Vrata so za vas 🐑📌