Drugi športi

Wimbledonov 'tihi prostor' mnogi zlorabljajo v intimne namene

London, 06. 07. 2022 14.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na letošnjem Wimbledonu so organizatorji dve 'tihi' sobi namenili naključnim navijačem, ki potrebujejo trenutek za "zasebno meditacijo, molitev ali samorefleksijo". Zdaj mnogi ugotavljajo, da so številni pari v teh prostorih vse prej kot tihi.

Prostor za pobeg pred množicami in natrpanimi tribunami, to naj bi predstavljali 'tihi' sobi, ki sta nastali pred letošnjim Wimbledonom. Naključni mimoidoči zdaj poročajo, da iz sob poleg igrišča 12 izstopajo navihani pari s širokimi nasmehi na obrazih. "Ona je bila oblečena v dolgo poletno obleko in ni dvomov, kaj sta tam počela," je pričal eden od očividcev. Drugi gost, ki je obiskal eno od sob, je po poročanju angleškega časnika The Guardian slišal očitne "zvoke intimnosti" iz sosednje sobe. 

Centralno igrišče Wimbledona
Centralno igrišče Wimbledona FOTO: AP

Večina obiskovalcev seveda sobi uporablja pravilno. "Mislim, da sta prostora namenjena ljudem, ki potrebujejo pet minut odmora. Mislim, da je to dobra stvar. Videl sem starejše ljudi, ki se skrivajo pred sončnimi žarki, ljudi, ki želijo moliti, in mame, ki želijo svoje dojenčke podojiti v miru," je svoj pogled na sobi podelil eden od zaposlenih na turnirju. "Ne vem, kako bi to lahko nadzirali in poskrbeli, da se sobi uporabljata pravilno," je dodal.

Medijski predstavnik turnirja je o sobah dejal: "Naši tihi sobi sta pomemben del naših prizadevanj, da Wimbledon zagotovimo vsem. Ta vključujoči prostor se uporablja za številne namene."  Organizatorji pred otvoritvijo sob verjetno med številnimi nameni zanju niso pomislili na sicer popolnoma naravne nagone ljudi, ki dobri priložnosti težko rečejo ne.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc89
06. 07. 2022 17.08
+1
pa hvalabogu, naj se imajo radi😄 boljse to kot kreganje ali pretepanje
devlon
06. 07. 2022 17.08
+1
Boljš kot v grmovju
blackkesi
06. 07. 2022 16.38
+1
Bum bum sobe se jim drugače reče.
bohinj je zakon
06. 07. 2022 16.33
+1
Če je potreba.........
Thinkvision
06. 07. 2022 15.42
+2
In zakaj bi molil med turnirjem ?