Drugi športi

Marca: WTA se vrača 3. avgusta, ATP pa teden dni kasneje

Madrid, 16. 06. 2020 12.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Potem ko so ameriški mediji že poročali, da se bo teniški turnir za grand slam v New Yorku odvil po začrtanem programu, torej konec avgusta in septembra, španska Marca piše, da se bo sezona turnirjev WTA in ATP nadaljevala 3. avgusta v Palermu in Charlestonu oziroma 10. avgusta v Washingtonu. Ženske bodo imele po premoru zaradi koronske pandemije več turnirjev kot moški. Sezona naj bi se po poročanju Marce nadaljevala na pesku, in sicer v Italiji ter ZDA. Že naslednji teden, torej 10. avgusta, bi se ženska karavana preselila v Washington in s tem začela ameriško turnejo na trdih igriščih, ki bi se končala z odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku.

Aljaž Bedene
Aljaž Bedene FOTO: AP

Drugi teden US Opna bi se začeli turnirji na pesku v Evropi, ki bodo služili kot priprava na grand slam v Parizu, ki je prestavljen na konec septembra. Turnirji na pesku naj bi potekali v Karlsruheju v Nemčiji, Madridu, Istanbulu, Bolu na Braču, Rimu in Strasbourgu. Marca še dodaja, da bodo lahko v Roland Garrosu prisotni gledalci, vendar se še ne ve, koliko natančno jih bo lahko na tribunah. Sezona naj bi se končala s turnejo po Aziji in z mastersom v Šenzenu. Moški naj bi se po poročanju istega vira na turnirje vrnili v Washingtonu 10. avgusta, torej dobrih pet mesecev za tem, ko so bile zaradi izbruha novega koronavirusa prekinjene vse teniške dejavnosti po vsem svetu. Igralci, ki so imeli prejšnji teden pogovor z vodilnimi pri Združenju poklicnih igralcev (ATP), so dobili informacijo, da jim ob potovanju v ZDA ne bo treba v 14-dnevno karanteno.

Pred US Opnom bodo imeli moški še en pripravljalni turnir v New Yorku, ATP pa se nagiba k ukinitvi azijske turneje ob koncu sezone. Turnirji naj bi potekali zgolj na evropskih tleh, sezona pa se bo po pisanju Marce končala z zaključnim turnirjem v Londonu od 15. do 22. novembra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.