Drugi športi

Janc: Prestop v Barco je pričakovan korak v karieri

Celje, 06. 12. 2019 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.F./M.J.
Komentarji
5

Desnokrilni rokometaš Blaž Janc bo julija postal tretji Slovenec, ki bo (je) oblekel dres Barcelone. Pred njim je to kot prvemu uspelo Luki Žvižeju, še vedno za Katalonce igra tudi Jure Dolenec, v novi sezoni pa mu bo družbo delal še športnik iz Loga pri Sevnici. Počutje ob podpisu pogodbe s katalonskim rokometnim velikanom je mladi rokometaš zlil v izčrpnem intervjuju z novinarjem 24UR Maticem Flajšmanom.

Slovenski rokometni reprezentant Blaž Janc - pričakovano tudi eden 28 prijavljenih za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto (Slovenija bo skupinski del tekmovanja začela v Göteborgu) – se je za krajši čas vrnil domov. Razlog so manjše zdravstvene težave, zaradi katerih mu je vodstvo poljskih prvakov PGE VIVE Kielce, dovolilo, da se vrne domov. 23-letnik iz Loga pri Sevnici pa je ob vrnitvi domov dočakal najlepšo novico na dosedanji športni poti, potrditev dogovora z Barcelono, ki stopi v veljavo julija prihodnje leto.

Blaž Janc bo v prihodnji sezoni nosil dres Barcelone.
Blaž Janc bo v prihodnji sezoni nosil dres Barcelone. FOTO: Damjan Žibert

To pomeni, da se na EP odpravlja z dolgoročno pogodbo za prihodnost, da bo lahko vse misli usmeril v izbrano vrsto. "Presrečen sem, dejal bi da so se mi uresničile športne sanje. Kot športnik si lahko česa takega samo želiš. Če se ozrem nazaj, bi še enkrat naredil vse enako. Torej prvo poklicno pogodbo podpisal s Celjem Pivovarno Laško, odšel v Kielce in čakal na naslednjo stopničko v karieri, kar bo v mojem primeru Barcelona," je v prvem televizijskem intervjuju, po sklenitvi 4-letne pogodbe z Barco, povedal Janc.

Kaj vse nam je še zaupal zaenkrat še član poljskih Kielc lahko preverite v daljšem pogovoru z novinarjem 24UR Maticem Flajšmanom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hirajem
07. 12. 2019 08.53
-1
Najbolj normalno je da najboljse desno krilo na svetu igra v enem od najboljših klubov na svetu. Cestitke Janc!
uporabnica1
06. 12. 2019 15.35
+3
Bravo, zelo dober in talentiran rokometaš
aciviica
06. 12. 2019 13.56
+0
Sentis
06. 12. 2019 12.53
+7
Vsaka mu čast. Sploh ko veš z kakšne vasice prihaja... Vso srečo naprej!
Volga Malek
06. 12. 2019 12.25
+6
Legenda ! Bravo !