Drugi športi

Za darilo kar lekcija: Nadalova učna ura talentiranemu rojaku Alcarazu

Madrid, 05. 05. 2021 17.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Rafael Nadal je mlademu in talentiranemu rojaku Carlosu Alcarazu, ki ga mnogi označujejo za prihodnost tenisa na peščeni podlagi, za rojstnodnevno darilo v Madridu pripravil pravcato lekcijo. Slavil je s 6:1 in 6:2, Alcarazu pa bodo v spomin na 18. rojstni dan ostale skupne slike s peščenim kraljem.

Rafaelu Nadalu je turnir v Madridu zelo pri srcu, toda tu se je zaradi malce višje nadmorske višine že nekajkrat opekel.
Rafaelu Nadalu je turnir v Madridu zelo pri srcu, toda tu se je zaradi malce višje nadmorske višine že nekajkrat opekel. FOTO: AP

34-letni Rafael Nadal je slavljencu, 18-letnemu Carlosu Alcarazu, ki se je sicer nekoliko poškodoval v tretji igri, očital lekcijo in pokazal, da še zdaleč ni za staro šaro. Slavil je po uri in četrt igre, v prvem nizu je oddal eno, v drugem pa dve igri. Nasprotniku je kar petkrat odvzel začetni udarec, enkrat ga je izgubil tudi sam. Za napredovanje v osmino finala, kjer ga čaka avstralski predstavnik Alexei Popyrin, je izkoristil tretjo zaključno žogico. Pred Majorčanom, ki mu sicer podlaga v Madridu najmanj ustreza med vsemi preostalimi na turneji, je seveda jasen cilj: to je nov naslov v Roland Garrosu, s katerim bi se na večni lestvici osvojenih grand slam turnirjev vseh časov zavihtel na sam vrhu. Trenutno je že tam, a si tega z 20. osvojenimi naslovi deli z legendarnim švicarskim maestrom Rogerjem Federerjem

Statistika obračuna Nadal - Alcaraz
Statistika obračuna Nadal - Alcaraz FOTO: Sofascore.com

Nadal je poleg v zadnjem času izjemnega Stefanosa Cicipasa sicer prvi favorit na ATP turnirju v Madridu. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa je, kot že zapisano, zlahka opravil z talentiranim rojakom Alcarazom. V drugi krog je napredoval tudi drugi nosilec mastersa v Madridu Daniil Medvedjev, a se je znova izkazalo, da mu peščena podlaga precej manj ustreza kot trda. Za napredovanje v osmino finala je proti Špancu Alejandru Davidovichu Fokini potreboval tri nize (4:6, 6:4, 6:2).  

ATP Masters Madrid, 2. krog:
Rafael Nadal (Špa/1) - Carlos Alcaraz (Špa) 6:1, 6:2 

Daniil Medvedjev (Rus/2) - Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 4:6, 6:4, 6:2

Carlos Alcaraz in Rafael Nadal
Carlos Alcaraz in Rafael Nadal FOTO: AP

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Volaj
05. 05. 2021 19.08
+2