Drugi športi

Za Sereno dvomov ni: Federer je najboljši v zgodovini, tip je genij

Parma, 18. 05. 2021 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams je na prizorišču turnirja WTA v Parmi izjavila, da v vse bolj pogosti debati v medijih, kdo je najboljši teniški igralec v zgodovini, ona svoj glas daje Rogerju Federerju. Zmagovalka 23 turnirjev za veliki slam je dejala, da je Švicar "genij".

Serena Williams, Rafael Nadal in Roger Federer leta 2013 v New Yorku.
Serena Williams, Rafael Nadal in Roger Federer leta 2013 v New Yorku. FOTO: AP

Serena Williamsova je po poročanju agencije Reuters Rogerja Federerja opisala kot kombinacijo veličine, klase in nečesa neverjetnega, s čimer je najbolj od vseh igralcev v zgodovini vplival na spremembe v tenisu. Rafael Nadal je oktobra osvojil rekorden 13. Roland Garros in se pridružil na vrhu Federerju z 20 osvojenimi naslovi za veliki slam, številka 1 z lestvice ATP Novak Đoković pa jih ima za zdaj 18.

A Williamsova je jasna v svoji izbiri, kdo je najboljši na svetu.

'Tip je genij'
"Mislim, da dve besedi lepo povzameta moje mnenje: Roger Federer. Vidite igralce, ki se trudijo igrati kot on, se premikati kot on in izvajati njegove tehnike. Tip je genij," je o Federerju dejala ameriška zvezdnica, ki bo septembra dopolnila 40 let.

"Po mojem mnenju je on res največji igralec tenisa v zgodovini. Pa še ne moreš ga ne imeti rad. Njegova igra je res fantastična. Ko bi le lahko sama igrala tako, kot igra on," je bila polna komplimentov na račun Švicarja.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
18. 05. 2021 18.45
+1
Najbolj priljubljen absolutno ni dvoma najboljši pa se bo Novaka vprašalo in tudi nadala
Sale nacionale
18. 05. 2021 12.49
-1
po noletu mogoce😎