Drugi športi

Za Slovenijo ni zaigral, Hrvati ga vidijo kot rešitelja

Ljubljana, 21. 01. 2019 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
0

Krožni napadalec Celja Pivovarne Laško Kristian Bećiri se je med prvimi poslovil s priprav hrvaške rokometne reprezentance, se vrnil v klub, a ga je selektor Lino Červar vrnil v izbrano vrsto in verjame, da bo zasedba prav z njim postala bolj čvrsta.

Hrvaška rokometna reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu nepričakovano znašla v hudih težavah. Potem, ko so varovanci Lina Červarja brez napak oddelali skupinski del tekmovanja, v drugi del pa prenesli vse možne točke, se jim je zalomilo. Ne proti komu izmed favoritov za osvojitev medalje na rokometnem mundialu, ampak proti Brazilcem. Neugodni reprezentanci, ki vseskozi spreminja obrambne postavitve, ki ima v zasedbi nekaj posameznikov, sposobnih doseči gol še iz tako nemogočega položaja.

Za nameček je na tekmi z južnoameriško zasedbo, za katero ne igra nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Arthur Patrianova, Hrvaška ostala brez pomembnega člena pri kreiranju napada Luke Cindrića. Soigralec Blaža Janca pri poljskih Kielcah je prvenstvo zaključil, bo pa skušal selektor Červar sedaj nekaj spremeniti s pomočjo orjaka Kristiana Bećirija. Igralca slovenskih prvakov, ki se je po prihodu iz Maribora, v Celju zrasel v izjemnega krožnega napadalca, z vidno vlogo v obrambi. Naši južni sosedje so ga označili za zver, za posameznika, ki bi moral predstavljati jeziček na tehtnici v boju z robustnimi Nemci in Francozi. Zanimivo pri vsem skupaj je, da je pred časom nekdanji trener pivovarjev Branko Tamše Bećirija predlagal vodstvu Rokometne zveze Slovenije, kot veliki potencial, kot igralca, ki bi lahko oblekel slovenski dres, a se to nikoli ni resnično zgodilo.

Kristian Bećiri je ljubljenec celjskega občinstva.
Kristian Bećiri je ljubljenec celjskega občinstva. FOTO: Damjan Žibert

Živi neko drugo življenje
V Nemčiji rojeni Bećiri je imel pred prihodom v Celje veliko hibo, ko je govora o vrhunskem športniku. Poleg nekaj odvečnih kilogramov, zaradi katerih mu je primanjkovalo hitrosti, je imel težave z vidom. V prostem času je tako nosil očala, tekme igral s pomočjo leč, kar je bilo v boju z orjaki na črti pogosto hiba. A od selitve v Celje je rešil tudi to težavo, bolje rečeno jo je rešil eden od pokroviteljev celjskega kluba, ki je kril stroške operacija oči. "Resnično je. Vidim. Na trening pridem v športni opremi, si obujem športne copate in lahko začnem z vadbo. Doslej pa sem prišel na trening in začel z neprijetnim vstavljanjem leč, nikoli se mi ni zdelo, da je vse tako kot mora biti," je avgusta 2017 po operaciji za spletno stran celjskega kluba povedal priljubljeni Kiki, čigar pomoč bo očitno v boju za polfinale, morda celo ključna.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.