Drugi športi

Za v anale: St. Louis dobil prvo finalno tekmo v zgodovini kluba

Boston, 30. 05. 2019 07.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec Carl Gunnarsson, ki je v zaključku zadnje tretjine stresel vratnico in ostal brez zmagovitega gola na drugi finalni tekmi lige NHL z Boston Bruinsi, je navijače St. Louis Bluesov le uspel razveseliti po slabih štirih minutah podaljška, ko je v bostonsko mrežo poslal odločilni plošček (3 : 2). Finalna serija je tako izenačena na 1 : 1.

Robert Bortuzzo (levo) slavi po zadetku v Bostonu ob domačem hokejistu Charlieju Coylu.
Robert Bortuzzo (levo) slavi po zadetku v Bostonu ob domačem hokejistu Charlieju Coylu. FOTO: AP

Potem ko je za las ostal brez zmagovitega zadetka v zadnji tretjini, je branilec St. Louis Bluesov Carl Gunnarsson "popravil napako" v podaljšku in pred iztekom četrte minute odločil drugo finalno tekmo Stanleyjevega pokala lige NHL proti Boston Bruinsom, ki so jim Bluesi, eno najprijetnejših presenečenj končnice zadnjih let, tako odvzeli prednost domačega igrišča pred selitvijo serije v Misuri.

"Zadel je vratnico v tretji tretjini in počutil se je dobro, očitno. Tako je bilo tudi prav. To sem rad slišal," je po tekmi dejal trener Craig Berbue, ki je razkril, kako mu je Gunnarsson v slačilnici pred podaljškom dejal, da potrebuje le še eno priložnost. In izkoristil jo je ob dvignjeni roki sodnikov s 3:51 na semaforju.

Gunnarsson: Precej prepričani, da se tu ne bomo ustavili
Jordan Binnington
je zbral 21 obramb, Robert Bortuzzo in Vladimir Tarasenko pa sta oba zadela v golov polni prvi tretjini, po več kot 40 minutah brez golov pa je bil na sporedu prvi finalni podaljšek po letu 2016. A bolj zgodovinski podatek je prva zmaga St. Louisa v zgodovini franšize, ko gre za zaključne tekme za Stanleyjev pokal, kjer modri nastopajo prvič po letu 1970. Prej so izgubili kar 13 finalnih tekem v nizu.

"To je najbrž majhen bonus in precej 'kul' je, če o tem razmišljaš tako. Precej smo prepričani, da se tu ne bomo ustavili," je bil po tekmi zadovoljen Gunnarsson. "Zelo rad bi videl, da bi mi uspelo v tretji (tretjini, op. a.), a komu je mar? Izvrstno je, da bomo to odpeljali domov."

Boston ostal pri osmih zaporednih zmagah v končnici
Charlie Coyle 
in Joakim Nordström sta zadela za Kosmatince, pri katerih je junak sezone Tuukka Rask zbral 33 obramb, ki pa tokrat po uvodni zmagi na prvi tekmi s 4 : 2 niso bile dovolj za že deveto zaporedno zmago v letošnji končnici. Strelec odločilnega gola Gunnarsson je tudi podal pri Bortuzzovem golu v prvi tretjini, nato pa za hrbtom Raska stresel okvir vrat v enem zadnjih napadov rednega dela. V zadnji minuti je bil blizu tudi Boston, a je poskus Davida Pastrnaka po sodniškem metu ustavil Binnington.

Ekipama po razburljivi uvodni tretjini v drugi in tretji ni uspelo izkoristiti nekaj izključitev, več poudarka pa je bilo na obrambi. V podaljšku pa je bilo vse v znamenju gostov, Bruinsi sploh niso streljali po Binningtonovem golu, prvaki vzhodne konference pa so stežka prihajali že iz lastne tretjine. Potem ko so sodniki dvignili roke, izključen bi bil Alexander Steen, so Bluesi zaigrali brez Binningtona in z igralcem več na ledu je po kombinaciji z Oskarjem Sundqvistom prek palice Raska odločilni gol v bostonsko mrežo poslal Gunnarsson.

Vrhunci tekme Boston Bruins ‒ St. Louis Blues:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, finale Stanleyjevega pokala, 2. tekma:

Boston Bruins – St. Louis Blues 2 : 3 (2 : 2, 0 : 0, 0 : 0, 0 : 1) (podaljšek) /1 : 1/
Coyle 5., Nordström 11.; Bortuzzo 10., Tarasenko 15., Gunnarsson 64. 

// - izid v zmagah, igrajo po sistemu 2-2-1-1-1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.