Drugi športi

'Za zmago proti evropskemu prvaku bi potrebovali več'

Oslo, 14. 01. 2024 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašicam Krima Mercatorja žal tudi tokrat ni uspelo premagati uroka dvorane Aquarama Kristiansand. Kljub izjemni borbi ter igri brez Barbare Lazović, Jovanke Radičević in še nekaterih odsotnih Krimovk so bile tekmice močnejše s končnim izidom 29:23. Ljubljančanke se bodo tako v preostanku skupinskega dela Lige prvakinj v boju vsaj za dodatne kvalifikacije še kako potile. Neposreden preboj v končnico se v tem trenutku zdi kot misija nemogoče. Naslednji evropski preizkus bo v soboto, ko Ljubljančanke gostujejo v Budimpešti pri FTC-ju. Prenos tekme bo na Kanalu A in VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na severu Evrope se je za Krim začelo skrb vzbujajoče. Rokometašice Vipersa Kristiansanda so hitro povedle ... in to kar s šestimi goli prednosti. A vodstvo ni trajalo tako dolgo, kot so gostiteljice načrtovale. Ljubljančanke so se z odločnejšo igro v obrambi "vrnile med žive". 

Šest zadetkov je za Krimovke tokrat dosegla Tamara Mavsar, še enega več pa Daria Dmitrieva, ki je bila izbrana tudi za igralko tekme.

V 15. minuti je Tatjana Brnović prestregla žogo tekmic in s tem svoji ekipi priborila prvo priložnost za izenačenje. Ta se sicer ni izšla. Ji je pa uspelo kasneje. Ob koncu 17. minute je Brnovićeva rezultat poravnala na 9:9, za prvo vodstvo varovank Dragana Adžića na tekmi pa je zadela Daria Dmitrieva. Ob koncu prvega polčasa je ljubljanska zasedba sicer nekoliko popustila, a ne dovolj, da bi si Norvežanke priigrale občutnejšo prednost. Izid prve polovice srečanja je z izjemnim zadetkom postavila Tamara Mavsar, na drugi strani pa je piko na i s še bolj fantastično obrambo dodala Barbara Arenhart. Brazilka med vratnicama Krima Mercatorja je v 30 minutah zbrala kar devet obramb.

V drugi del obračuna so rokometašice v črnih dresih krenile enako kot v prvega – z zadetkom Tamare Mavsar s črte sedmih metrov. Le nekaj trenutkov kasneje si je Aleksandra Rosiak privoščila drugo izključitev na tekmi, Arenhartova pa je še naprej blestela v vratih. 

Barbara Arenhart
Barbara Arenhart FOTO: Luka Kotnik

Med drugim je ubranila tudi najstrožjo kazen Anne Vyakhireve. "Slabo smo začeli, a smo se v nadaljevanju pogumno borili. V drugem delu srečanja nam je zmanjkalo moči, kar je po mojem mnenju odločilo tekmo. Viper je imel boljšo obrambo. Kljub vsemu ostajamo v dobrem položaju, naše možnosti za še boljši položaj pa ostajajo odprte," je po porazu v Skandinaviji dejala vratarka Barbara Arenhart, ki je zbrala deset obramb. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za zmago proti evropskemu prvaku bi potrebovali več. Naš trenažni proces v zadnjih dneh ni bil 100-odstoten, poznal pa se je tudi manko dveh pomembnih igralk. Vipers je bil boljši, mi pa smo se nekaj naučili. Zdaj že pogledujemo proti naslednjim izzivom, sobotnemu obračunu proti FTC-ju," pa je povedal strateg Krima Dragan Adžić. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.