DRUGI ŠPORTI

'Zadnjega majorja se lahko lotim sproščeno, saj sem prvi del sezone odigrala nad pričakovanji'

Edinburgh, 03.08.2022, 10:52 | Posodobljeno pred 44 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Najboljše golfistke sveta, med njimi tudi Pio Babnik, od četrtka do nedelje čaka zadnji veliki turnir sezone. Na prvenstvu Velike Britanije oziroma AIG Opnu si bodo udeleženke razdelile dobrih pet milijonov evrov, zmagovalka pa bo domov odšla bogatejša za okrogel milijon evrov.

Pia Babnik
Pia BabnikFOTO: AP

Pia Babnik bo letos, kot poroča STA, prvič odigrala vseh pet majorjev. Na prvem, aprilskem, je Ana Inspiration zablestela s tretjim mestom, na prvenstvu PGA se ni prebila v rez, na prvenstvu ZDA in prvenstvu Evian pa je zabeležila 44. oziroma 54. mesto. Pia Babnik, ki zaseda 48. mesto na svetovni lestvici profesionalnih igralk golfa, je lani prvič nastopila na prvenstvu Velike Britanije, najstarejšem majorju v koledarju profesionalnih golfistk, vendar se po dveh dneh ni prebila v zgornji del nastopajočih. "Igrišče Muirfield mi je zelo všeč. Je široko in dovolj razgibano, kot vedno na Škotskem pa bo odločilni faktor igralo vreme oziroma veter. Dala bom vse od sebe, skušala uživati v igri, na koncu pa bomo videli, kam me bo to pripeljalo. Brez dvoma se lahko zadnjega majorja lotim sproščeno, saj sem prvi del sezone odigrala nad pričakovanji," je za STA iz Edinburga povedala osemnajstletna Ljubljančanka. Tako kot pri moških so tudi ženski majorji letos šli v roke različnim tekmovalkam.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

The Chevron Championship je osvojila Američanka Jennifer Kupcho, US Open Novozelandka Minjee Lee, prvenstvo PGA Chun In-gee iz Južne Koreje, prvenstvo Evian pa Kanadčanka Brooke Henderson

Moški zmagovalci majorjev 2022 so Američana Scottie Scheffler (masters) in Justin Thomas (prvenstvo PGA), Anglež Matt Fitzpatrick (US Open) in Avstralec Cameron Smith (The Open).

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.