Drugi športi

SP v reliju še dodatno okrnjeno: odpadel tudi Wales

Cardiff, 09. 06. 2020 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi novega koronavirusa je dokončno odpovedana še ena športna prireditev, predzadnja preizkušnja svetovnega prvenstva v reliju za veliko nagrado Velike Britanije v Walesu, ki bi morala biti konec oktobra. Od trinajstih dirk jih je zdaj odpovedanih pet, dve sta prestavljeni, tri pa so bile izpeljane pred izbruhom pandemije.

Ott Tänak in Martin Järveoja sta trenutno z 38 osvojenimi točkami peta v skupnem seštevku prvenstva WRC.
Ott Tänak in Martin Järveoja sta trenutno z 38 osvojenimi točkami peta v skupnem seštevku prvenstva WRC. FOTO: AP

Organizatorji relija so sporočili, da je trenutno v zraku še preveč odprtih vprašanj v zvezi z omejitvami, ki veljajo v različnih državah, da bi lahko odgovorno in varno izpeljali takšno tekmovanje.

"Odločitev smo sprejeli s težkim srcem, a po daljšem posvetovanju z vsemi vpletenimi stranmi. Kljub veliki želji po organizaciji se zavedamo, da so omejitve predvsem pri mednarodnih potovanjih velika ovira za vse ekipe in da bi bilo z naše strani neodgovorno siliti moštva in tekmovalce v položaj, ko ne moremo stoodstotno zagotoviti njihove varnosti," so zapisali organizatorji v sporočilu za javnost.

Reli po Walesu, ki je bil v koledarju predviden od 29. oktobra do 1. novembra, je tako peto tekmovanje za svetovno prvenstvo v tej sezoni, ki zagotovo ne bo izpeljano. Že pred tem so odpadli reliji po Portugalski, Keniji, Finski in Novi Zelandiji. V koledarju ostajajo tri od zadnjih štirih preizkušenj: Turčija (24. - 27. septembra), Nemčija (15. - 18. oktober) ter Japonska (19. - 22. november), relija po Argentini in Italiji pa sta zaenkrat prestavljena. Pod streho so uradno tri preizkušnje, Monte Carlo, Švedska in Mehika, čeprav slednja ni bila izpeljana v celoti. Zmagali so trije različni vozniki; Thierry Neuville, Elfyn Evans in nazadnje šestkratni svetovni prvak Sebastien Ogier.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.