Drugi športi

Žakljeva na prvi tekmi svetovnega pokala 26.

Nove Mesto, 29. 09. 2020 18.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tanja Žakelj je na uvodni dirki letošnje zaradi pandemije novega koronavirusa povsem skrajšane sezone zasedla 26. mesto v kratkem krosu. V Nove Mestu na češkem Moravskem je v sprinterski preizkušnji slavila Britanka Evie Richards pred Francozinjama Pauline Ferrand Prevot in Loano Lecomte. Gorske kolesarke so opravile sedem kratkih krogov, v skrajšani različici olimpijskega krosa pa ima pravico nastopa 40 najboljših tekmovalk.

Tanja Žakelj
Tanja Žakelj FOTO: Ervin Čurlič

Tanja Žakelj, kolesarka ekipe Unior Devinci Factory Racing, je bila v stiku z najboljšimi po štirih krogih, potem pa je popustila in na koncu zasedla 26. mesto z zaostankom 39 sekund. V Nove Mestu bo je moško dirko dobil Mehičan Jose Gerardo Ulloa Arevalo, ki je bil v ciljnem sprintu boljši od Francoza Victorja Koretzkyja. Tretje mesto je osvojil še en Francoz Maxime Marotte. V svetovnem pokalu letošnje okrnjene sezone bodo na sporedu le še tri preizkušnje. V olimpijskem krosu se bodo v četrtek, 1. oktobra, najprej pomerile ženske, nato še moški. V petek sledita preizkušnji v kratkem krosu, v nedeljo pa še zadnja dirka v olimpijskem krosu, s čimer bo tudi končana letošnja sezona svetovnega pokala v krosu.

V koledarju Mednarodne kolesarske zveze nato sledi še svetovno prvenstvo v avstrijskem Leogangu (od 5. do 11. oktobra), za konec sezone gorskega kolesarstva pa sledi še svetovni pokal v spustu v Mariboru, kjer bosta med 15. in 18. oktobrom na sporedu po dve tekmi v ženski in moški konkurenci, ter v portugalski Lousi (od 29. oktobra do 1. novembra), kjer bodo moški in ženske prav tako tekmovali na dveh tekmah za svetovni pokal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.