Drugi športi

Zasnežena Planica

Planica, 04. 03. 2008 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Planiški delavci so imeli polne roke dela, saj je v dolini pod Poncami zapadlo kar 30 centimetrov novega snega.

V Planici je zapadlo 30 centimetrov novega snega.
V Planici je zapadlo 30 centimetrov novega snega. FOTO:

Delavci v dolini pod Poncami imajo te dni veliko težav. Po silno toplih dneh so nastopile ohladitve, hkrati pa je zapadlo tudi 30 centimetrov snega. Na skakalnici je zato skozi cel dan delalo več kot 50 delavcev, ki so odstranjevali novozapadli sneg.

Profil skakalnice je bil v grobem že pripravljen, zato so morali delavci sneg odstranjevati.
Profil skakalnice je bil v grobem že pripravljen, zato so morali delavci sneg odstranjevati. FOTO:

Profil skakalnice je v grobem že pripravljen, vse druge službe pa so po načrtu pripravljale vse potrebno za slovenski športni praznik, ki bo od 13. – 16. marca v Planici. V prihodnjih dneh, bo zaradi novozapadlega snega organizirana tudi delovna akcija vseh služb, ki bodo očistile dostopne poti, tribune in prireditveni prostor.

Organizatorji dogodka letos vnovič pričakujejo 60 tisoč obiskovalcev, ki bodo lahko ob optimalnih razmerah morebiti videli celo nov rekord naprave.

Organizatorji letos v dolini pod Poncami pričakujejo približno 60 tisoč obiskovalcev.
Organizatorji letos v dolini pod Poncami pričakujejo približno 60 tisoč obiskovalcev. FOTO:

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

visja_sila
05. 03. 2008 09.54
vse vlade dosedaj so obljubljale da bodo pomagale pri Planici. Vse kar je od njih,..je na dan poletov, ko se pridejo slikat in snemat za medije in folk. K je pa Planice konec pa ostanejo organizatorji sami.
srecnii
05. 03. 2008 08.56
Kaj pri nas ga je zapadlo 40 cm.
lordslayer
05. 03. 2008 08.35
Planica naj bi bil ponos slovenskega skakalnega športa, ampak ko se mal razlgedaš okol skakalnice vidiš samo SVINJARIJO!!!! Če se že pri skakalni zvezi zgovarjajo na finančne probleme, bi lahko država stopila vmes, da bi končno naredili spodobno vzpenjačo, ter odstranili ostanke pred leti zrušene Bloudkove velikanke. Bolkone vsi svetovni rekordi so bili podrti v Planici, nobena skakalnica nima večjega slovesa, ampak naših NEUMNIH politikov to ne zanima in zato delajo Sloveniji veliko SRAMOTO v svetu skakalnega športa. Kokrkol so vsi vodilni grabežljivi, za Planico bi pa lahko poskrbeli