Borilni športi

Zavec prepričan, da bo faktor 'domačega' terena pri Emi Kozin prednost in ne breme

Ptuj, 07. 09. 2018 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred sobotnim dvobojem Eme Kozin za naslov prvakinje v supersrednji kategoriji z Mehičanko Irais Hernandez (prenos na VOYO ob 19.30) smo se pogovarjali z najboljšim slovenskim boksarjem vseh časov Dejanom Zavcem. Ta meni, da bo bližina domačega terena in veliko število navijačev za Emo prej prednost kot breme.

Več videovsebin
 • Iz SVETA: Ema gre na zmago
  03:07
  Iz SVETA: Ema gre na zmago
 • Iz 24UR: Ema Kozin pred boksarskim izzivom kariere
  02:09
  Iz 24UR: Ema Kozin pred boksarskim izzivom kariere

"Občinstvo, domači teren, po drugi strani najverjetneje najbolj kvalitetna nasprotnica. To je zagotovo signal, da bo tudi sama na nekakšen malem testu, a mislim, da ga je sposobna preživeti z odliko," je povedal Dejan Zavec v pogovoru s Tadejem Vidrihom, komentatorjem sobotnega dvoboja Eme v Zagrebu. Gre za 19-letno dekle, ki ima še ogromno prostora za napredek.

"Vsi se učijo do konca kariere. Tudi Ema se bo morala. Zelo lepo je videti, da nekdo napreduje iz borbe v borbo in da s treningom raste," je še pojasnil Zavec. "Zagotovo te čustva lahko ponesejo v popolnoma napačno smer, a verjamem, da Ema s tem ne bo imela težav. Velikokrat pa je to tudi dodatni pol energije, ki jo rabiš za zmago," je povedal Zavec, ki je prepričan, da številne kamere Eme v ringu ne bodo zmedle. "To je poplačilo za delo. Če to vzameš tako, je lahko samo pozitivno: To prinaša potencialne sponzorje, ki pripomorejo, da je kariera še boljša,’’ je še prepričan Zavec.

Prenos borbe Eme Kozin bo ob 19.30 na VOYO. Ne zamudite, z zmago bi postala najmlajša svetovna prvakinja v dveh različnih težnostnih kategorijah.

 • Prenosnik Lenovo
 • Garmin ura
 • Wasup sup deska
 • Mitsubishi klima
 • Hisense TV
 • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ata_Smrk
07. 09. 2018 18.20
+10
jan zaveck! sampion iz haloz, ki je mnogim dal vetra in batin. in ostal prizemljen clovek. ni ga odneslo v stratosfero, pa bi ga koncno lahko. je vendarle svetovni prvak. hvala in bravo jan, dejan.
KenBlock
07. 09. 2018 16.10
-2