Drugi športi

'Zavedamo se, kako pomembni sta ti dve točki v tej fazi sezone'

Ljubljana, 19. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., A.H., STA
Komentarji
0

Rokometašice Krima Mercatorja so pred dnevi v 10. krogu skupinskega dela lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipersu iz Kristiansanda s 23:29. Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala v soboto. V gosteh se bo pomerila z madžarskim Ferencvarosom, kamor gre brez bele zastave v prtljagi, po zmago. Prenos bo od 18. ure na VOYO.

Stratega Krima Mercatorja Dragana Adžića še vedno pestijo zdravstvene težave igralk. Barbara Lazović in Jovanka Radičević sta od začetka tedna znova vključeni v trenažni proces, čeprav obe še trenirata po posebnem okrnjenem programu. Trener verjame, da bosta pripravljeni za tekmo v Budimpešti. Je pa viroza zakrožila med igralkami, tako da ima trenutno povišano vročino Tjaša Stanko, virozo je staknila tudi igralka iz Konga Betchaidelle Ngombele. Vseeno upa, da jim bosta obe igralki lahko pomagali.

"Proti prvakinjam Vipersu nismo bili na želeni ravni, upam pa, da bomo znova pravi proti finalistkam lige prvakinj, in veliko boljši," je napovedal Adžić, ki se sicer otepa vloge favorita v gosteh. "Vsaka tekma poslej bo za biti ali ne biti, za njih in za nas, ampak mislim, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili v Budimpešti."

"Če bi bili lahko favoriti proti finalistkam lige prvakinj v stanju, v kakršnem smo, bi bilo to nekaj čudovitega. Če bi bili v popolni sestavi, bi lahko rekel, da smo favoriti obračuna. Trenutno nismo. Vseeno pa verjamem, da lahko zmagamo."

Barbara Elisabeth Arenhart
Barbara Elisabeth Arenhart FOTO: RK Krim Mercator

Brazilska vratarka Krima Barbara Elisabeth Arenhart je dejala, da se ni bilo lahko spoprijeti s porazom. "Nikoli ni prijetno izgubiti, ali je to doma ali v gosteh. Ampak s tem se vsakič moramo soočiti, to je del tekmovanja. Upam, da smo se iz tega poraza tudi kaj naučile, v ponedeljek smo se začele pripravljati na naslednje tekmice, mislimo, da smo pripravljene in smo povsem osredotočene na to, da dve točki prinesemo nazaj domov. Zavedamo se, kako pomembni sta ti dve točki v tej fazi prvenstva."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.