Drugi športi

Združenje WTA zaskrbljeno zaradi nejasne usode Pengove

London, 28. 11. 2021 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
3

Predsednik Mednarodnega združenja teniških igralk WTA Steve Simon je izrazil "globoko zaskrbljenost" zaradi nejasne usode kitajske teniške igralke Šuai Peng, ki je izginila iz javnega življenja po obtožbi spolnega napada s strani visokega kitajskega politika. Simon je skušal prek različnih kanalov vzpostaviti stik s Pengovo, vendar neuspešno.

"Poslal je tudi dve elektronski pošti, iz odgovorov pa je jasno razbrati, da jih je napisala pod vplivom drugih oziroma so bila cenzurirana. Simon zato ostaja globoko zaskrbljen nad usodo Pengove, da ni svobodna, da je pod popolnim nadzorom in ne more komunicirati svobodno, odprto in neposredno," je tiskovna predstavnica WTA povedala za francosko tiskovno agencijo AFP.

Zdaj 35-letne Pengove, nekdanje prve igralke sveta v ženskih dvojicah in dvakratne zmagovalka turnirjev za grand slam, ni bilo videti veliko v javnosti, odkar je 2. novembra Džanga Gaolija obtožila spolnega napada.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je 21. novembra sicer sporočil, da je predsednik krovne športne organizacije Thomas Bach opravil polurni videopogovor s Pengovo. Dosedanji dokazi o tem, da je živa in zdrava, pa so bili objavljeni predvsem v kitajskih medijih, kjer so pred dnevi objavili nov video in fotografijo Šuai Peng na odprtju mladinskega turnirja v Pekingu.

V podporo Pengovi so se oglasile številne teniške igralke, med njimi tudi Petra Kvitova, Naomi Osaka, Serena Williams, Simona Halep, pa tudi igralci, če omenimo Andyja Murrayja, Feliciana Lopeza ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kitajske oblasti še vedno niso potrdile, kje se nahaja izginula teniška igralka. Niti Džang, nekdanji podpredsednik kitajske vlade, niti zdajšnja kitajska vlada niso komentirali obtožb Pengove. Razpravo o tej temi pa so blokirali na kitajskem internetu, ki je močno cenzuriran, pa tudi na drugih družbenih omrežjih.

Kitajsko zunanje ministrstvo je sporočilo le, naj "ljudje končajo namensko manipulacijo z dogajanji okrog Pengove".

Šuai Peng
Šuai Peng FOTO: AP
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suey
28. 11. 2021 13.44
+1
Kaj vse naredi ena obtozba. Pengovo so pometli od preprogo in Dzang je spet nedolzen kot dojencek
brezcasni
28. 11. 2021 13.18
+5
a se res vsi bojijo enih usranih Kitajcev.Lepo napisat da jo hočjo vidt na turnirjih da naj pride na sedež svetovne teniške zveze v roku par dni in če ne poslat Kitajske tenisače iz vseh mednarodnih tekmovanj in čez mesec dni vse kitajske športnike odstranitz mednarodnih tekmovanj,pa naj doma zganjajo cirkus...
Triindvajseti December
28. 11. 2021 13.35
+2