Drugi športi

Ženska reprezentanca okrepljena s sedmimi 'novinkami' in trenerjema

Laško, 24. 11. 2020 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v nedeljo zvečer začela priprave za evropsko prvenstvo na Danskem. Petim igralkam se je pridružila še osmerica, pa tudi selektor Uroš Bregar in trenerka vratark Branka Jovanović.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

V ponedeljek zvečer sta se soigralkam v hotelu pridružila dvojca iz Romunije in Turčije – Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, ki sicer branita barve Bukarešte, ter Nina Zulić in Amra Pandžić iz zasedbe Kastamonuja Belediyesija. V torek zjutraj sta v Laško prispeli še kapetanka Ana Gros in Tjaša Stanko. Istočasno kot slednji se je pripravam priključila prva Krimovka Nina Žabjek. Preostale članice slovenskega prvaka – izjema je le Žabjekova, ki je pred kratkim že prestala okužbo z novim koronavirusom – in Aneja Beganović so iz preventivnih razlogov še vedno v samoizolaciji, a najpomembnejše je, da so ponedeljkovi testi pokazali, da nobena igralka ni okužena z novim koronavirusom. Dodaten test jih čaka še v sredo in če bo tudi ta dal negativne rezultate, se bo v četrtek zjutraj izbrani vrsti priključila še omenjena manjkajoča osmerica. V torek popoldne je postal kompleten štab reprezentance, ki sta ga s prihodom okrepila selektor Uroš Bregar in trenerka vratark Branka Jovanović.

"Zelo sem vesela, da smo se ponovno zbrale. Še vedno čakamo na prihod nekaterih soigralk in srčno upam, da bodo vsi testi negativni. V domovino se je vedno lepo vrniti in videti reprezentančne soigralke, predvsem naši 'novinki' Barbaro in Elizabeth," je za spletno stran RZS malce v šali uvodoma dejala Ana Gros. Ostrostrelka francoskega Bresta je na vprašanje o novi konkurenci na njenem položaju – na desnem zunanjem igra tudi Lazovićeva – dejala, da Barbaro že dolgo časa pozna in da je nikoli ni štela za tekmico. "V prejšnjih reprezentančnih akcijah sva se vedno dopolnjevali, tudi najina sloga igre se močno razlikujeta. Najpomembnejše je, da je tukaj z nami," je dodala Grosova in izpostavila zahtevne tekmice v skupinskem delu.

Ana Gros
Ana Gros FOTO: AP

"Na zadnjih velikih tekmovanjih smo se že večkrat pomerile s Francozinjami, o njihovi kakovosti nima smisla izgubljati besed. Danke bodo na domačem prvenstvu izjemno motivirane, na papirju se še najšibkejše zdijo Črnogorke. Čeravno bodo na Danskem nastopile oslabljene, pa gre za zelo kakovostne rokometašice, od vseh naših tekmic iz nekdanje skupne Jugoslavije pa nam tudi najmanj ležijo po slogu igre," je še dodala Velenjčanka. Lazovićeva je dres s slovenskim grbom na prsih nazadnje oblekla junija 2017. Na novinarski konferenci je priznala, da je bila v tem obdobju vseskozi v stiku z Bregarjem, manjkala pa je, ker ni mogla uskladiti obveznosti svojega šoloobveznega otroka in reprezentance. "Vesela sem, da sem se vrnila v reprezentanco in da bom 'podaljšala njeno klop'. Reprezentanci bom pomagala po svojih najboljših močeh, a njena prihodnost je v rokah mojih mlajših soigralk," je za uradno spletno stran RZS dejala 32-letna igralka iz Brežic, ki trenutno igra za Bukarešto.

Članica romunske ekipe je tudi Bolgarka nigerijskih korenin Omoregiejeva, ki je slovenski potni list pridobila leta 2017. V Atenah rojena srednja zunanja igralka za slovensko reprezentanco ni igrala, ker je prednost dala svoji klubski karieri. "Odhod v tujino je malce upočasnil mojo reprezentančno kariero, a vselej sem imela željo in sem vedela, da bom zaigrala za Slovenijo. Vesela sem, da sem tukaj. Verjamem v svoje soigralke. Na prejšnjih prvenstvih so vselej priredile presenečenje in premagale imenitno rokometno ime. Upam, da bomo to storile tudi na Danskem. Naša skupina je zahtevna, a dale bomo vse od sebe," je na koncu za spletno stran krovne Zveze dejala Omoregiejeva.

Elizabeth Omoregie
Elizabeth Omoregie FOTO: Twitter

Slovenska ekspedicija se bo na Dansko odpravila v začetku prihodnjega tedna, tam pa bo, tako kot v obdobju priprav v Laškem, bivala v tako imenovanem mehurčku ter v skladu s strogimi zdravstvenimi in varnostnimi ukrepi. Na prvenstvu stare celine bo nastopilo 16 reprezentanc. Slovenija bo uvodoma nastopala v skupini A, ki jo bo gostil Herning. V glavnem mestu istoimenskega okrožja se bo v petek, 4. decembra, ob 20.30 pomerila z gostiteljicami sklepnega turnirja, Dankami. V nedeljo sledi obračun s Francozinjami, v torek pa še s Črnogorkami. Obe tekmi se bosta začeli ob 18.15.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V dvorani Jyske Bank Boxen v Herningu, ki lahko v običajnih okoliščinah na tribunah gosti okoli 10 tisoč navijačev, bo zaigrala tudi skupina B (Rusija, Švedska, Španija in Češka), medtem ko bo Kolding gostil boje skupin C (Nizozemska, Madžarska, Srbija, Hrvaška) in D (Romunija, Norveška, Nemčija, Poljska). 

Tri najboljše izbrane vrste iz vsake skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja. Ta bo združil trojice iz skupin A in B ter C in D, ki bodo ta del tekmovanja odigrale v istih mestih kot predhodne tekme. Najboljši reprezentanci skupin drugega dela bosta napredovali v polfinale. Vse boje končnice bo gostil Herning.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cicamica
24. 11. 2020 17.50
+2
Same Slovenke.. Mojce pa žal ni....