Drugi športi

Zgodovinska prva tekma na domačih tleh: Slovenke v Laškem premagale Srbkinje

Laško, 26. 08. 2018 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prijateljska malonogometna tekma v Laškem je bila zgodovinska za obe zasedbi. Slovenija, premiero na mednarodni sceni je doživela že maja na Slovaškem, je odigrala sploh prvo uradno tekmo na domačem parketu. Srbija pa je prav v mestu ob Savinji nocoj doživela ognjeni krst – to je bila prva uradna tekma srbske ženske futsal izbrane vrste.

V prijetnem futsal ambientu, tekmo je spremljal tudi selektor moške reprezentance Andrej Dobovičnik, so podjetneje začele naše igralke. Selektor Dejan Kramberger je uvodoma na parket poslal kvartet Tanja Vrabel, Sergeja Kos, Lara D´Amato, Vanja Tanšek, gol je branila Valentina Tuš. V prvem resnem napadu, z desne je podala Kosova, je žoga prišla do Lare D´Amato. Na sredini je žogo čakala kapetanka Vrablova, a je Lara akcijo na levi strani kakih sedem metrov od vrat Srbije sklenila sama in v 2. minuti povedla Slovenijo v vodstvo 1:0. Tempo igre ni padel, Slovenija je imela pobudo, do daleč sta merili Vrablova in D´Amato, dvakrat je bila pri strelu Mateja Vojsk. Srbija je vmes izkoristila svojo priložnost in v 6. minuti poravnala izid, zadela je kapetanka Marija Armuš.

Slovenija in Srbija sta se srečali prvič.
Slovenija in Srbija sta se srečali prvič. FOTO: NZS

Po minuti odmora v 15. minuti je sledilo še zadnjih pet minut, kjer velja izpostaviti 18. in dva zaporedna kota Slovenije ter nevaren strel Vanje Tanšek in še prodor Tanje Vrabel, a se rezultat ni spremenil (1:1). Tudi v nadaljevanju je imela Slovenija več od igre. Kombinatorna igra je bila nagrajena v 25. minuti, ko je na 2:1 povišala Sergeja Kos. V 35. minuti bi lahko vprašanje zmagovalke dvoboja rešila Vrablova. V 37. minuti je dobro merila Milena Čanović, a je še boljše posredovala Valentina Tuš, ki je bila na mestu tudi v zadnji minuti srečanja. "Po dveh težkih tekmah je sledil še težek obračun s Srbijo, ki ima kvalitetne posameznice, ki pa jim morda manjka nekaj futsal znanja. Veseli me, da je naša igra stekla. Vidi se, da smo v primerjavi z majem naredili velik napredek. Da, res je, imeli smo precej priložnosti, žoga ni hotela v gol. A to so sladke skrbi. To bomo popravili in zadevali, ko bo treba. Naša rezerva pa je tudi v tem, da smo na teh dveh tekmah brez dveh zelo pomembnih igralk," je za uradno spletno stran NZS povedal selektor Dejan Kramberger.

Izid:
Slovenija
– Srbija 2:1 (1:1)
D´Amato 2., Kos 25.; Armuš 6.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.