3°C

Zidanškova zaradi poškodbe predala polfinale na turnirju WTA

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
4
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je zaradi poškodbe trebušne mišice predala polfinalni obračun na turnirju serije WTA v avstralskem mestu Adelaide. V finale je tako brez boja napredovala Američanka Alison Riske.

V drugem polfinalnem paru se bosta za mesto v povsem ameriškem zadnjem obračunu na turnirju pomerili Coco Gauff in Madison Keys.

Tamara Zidanšek bo prihodnji teden na OP Avstralije 29. nosilka
Tamara Zidanšek bo prihodnji teden na OP Avstralije 29. nosilkaFOTO: AP

Najboljša slovenska teniška igralka, na lestvici WTA zaseda 31. mesto, bi se morala ob 2.30 po slovenskem času pomeriti z Riskejevo (57. WTA), a je po četrtfinali zmagi proti še eni Američanki Lauren Davis začutila bolečino v predelu trebuha ter danes pred polfinalom predčasno zaključila nastop v Adelaide.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Glede resnosti poškodbe pred prvim grand slamom sezone je 24-letna Konjičanka na družbenih omrežjih pomirila navijače. "Zelo mi je žal, da sem bila zaradi poškodbe trebušne mišice prisiljena predati polfinalni obračun. Zdaj se želim posvetiti le temu, da bom 100-odstotno in kar seda pripravljena na nastop na odprtem prvenstvu Avstralije," je zapisala v t.i. storyju na Instagramu.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Na OP Avstralije se bo 24-letna Konjičanka kot 29. nosilka v prvem krogu pomerila z Nizozemko Arantxo Rus.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.