Drugi športi

Zidanškova dobro pripravljena pred OP Avstralije

Melbourne , 26. 01. 2021 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, ta čas 88. igralka svetovne lestvice, se na prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, pripravlja na peti celini. Kot je dejala v pogovoru za slovensko teniško zvezo, je vesela, da je ni doletela stroga karantena, kot 72 njenih stanovskih kolegov, ampak lahko vsak dan pet ur nemoteno trenira.

Zidanškova je sezono začela v Abu Dabiju na turnirju WTA in se prebila do osmine finala, potem ko je premagala 11. nosilko, Američanko Jennifer Brady (0:6, 6:3, 6:4), in Kanadčanko Leylah Fernandez (6:4, 6:4). V igri dvojic pa je prišla do četrtfinala.

"Lepo je začeti sezono z zmago nad igralko, ki je lani naredila velik preskok (Bradyjeva, op. p,). Potem sem to potrdila še z eno zmago. Mislim, da je lahko to dobra osnova s psihološkega vidika. Veliko stvari pa moram še izboljšati. To pa ti tudi pove, da še nisi dosegel svoje meje," je za Tenis Slovenija dejala Zidanškova, ki jo čaka še nekaj dni življenja v karanteni, v kateri je lahko na prostem vsega pet ur na dan.

"V sobi sem izvajala trike, delala vaje za telo, na srečo sem bila zaprta samo tri dni. Mislim, da je to prav, da imamo prišleki na peto celino karanteno, saj so prebivalci zvezne države Viktorija zaradi koronske pandemije res veliko časa preživeli v strogi karanteni. Ne bi bilo pošteno do njih, da bi za nas zdaj spremenili pravila. Moramo se držati pravil, ne glede na to, da gre za tako velik turnir," meni slovenska igralka, ki pravi, da ji ni bilo dolgčas: "Večino časa sem preživela v sobi in lahko več časa posvetila sebi. Razmišljala sem o marsičem."

Ta čas je njen vsakdan s trenerjem Zoranom Krajncem povsem drugačen, kot so ga bili teniški igralci vajeni v preteklosti, čas v karanteni pa si Zidanškova krajša tudi z branjem knjig, gledanjem televizije, s počitkom in z izvajanjem vaj za telesno pripravo. Konec tedna jo čaka, kot pravi, vrnitev v "normalno" življenje. "Dobra stvar te karantene je tudi, da bomo po njenem koncu lahko po dolgem času spet izkusili običajno življenje," je z nasmeškom dobre plati osamitve na peti celini iskala Štajerka, ki pravi, da dobro izkoristi ure, namenjene treningu, in da je dobro pripravljena.

Tamara Zidanšek-6
Tamara Zidanšek-6 FOTO: Damjan Žibert
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.