Drugi športi

Zlati mladinec iz Velenja v Celje

Celje, 23. 05. 2020 08.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

RK Celje Pivovarna Laško se je za naslednjo sezono dogovoril za prihod mladega slovenskega reprezentanta, 21-letnega Tadeja Mazeja. Mazej je v preteklosti nastopal za RK Gorenje Velenje, kjer je naredil tudi prve rokometne korake.

Tomaž Ocvirk
Tomaž Ocvirk FOTO: Damjan Žibert

Tadej Mazej je v sezoni 2015/16 prvič nastopil v članskem dresu tega kluba, njegov talent pa so hitro opazili na državni ravni. Zelo uspešno je namreč zastopal barve tako kadetske kot tudi mladinske reprezentance Slovenije, s katero je dosegel tudi najodmevnejši rezultat leta 2018. Takrat je z ekipo osvojil zlato medaljo na EP do 20 let, ki je potekalo prav v Celju, v dvorani Zlatorog, kamor se sedaj seli, saj je celjski klub z njim podpisal triletno pogodbo o sodelovanju. "Tadej je v svoji dosedanji karieri dokazal svoj potencial, ki ga ima, zato smo veseli, da smo se dogovorili za njegov prihod. Naš cilj je v Celju združevati najboljše mlade slovenske rokometaše in on je vsekakor eden izmed teh, saj je nenazadnje osvojil tudi zlato z mladinsko reprezentanco prav tu v Celju. Verjamem, da bo tu napredoval vse do članske reprezentance, hkrati pa seveda verjamemo, da bo v prihodnjih letih dodana vrednost naši ekipi in se bo z ostalimi igralci odlično dopolnjeval," je ob prihodu mladega slovenskega reprezentanta za uradno spletno stran kluba povedal trener Tomaž Ocvirk
 

Povratnik med elito se krepi
Po odhodu Staša Jovičiča v Koper so pri povratniku v Ligo NLB, moštvu LL Grosista Slovana, zakrpali vrzel na levem krilu. Iz Švedske se v domovino in v dres zasedbe s Kodeljevega vrača 23-letni Jaka Žurga (181 cm, 1998). Žurga je športno pot začel pri Šmartnem in se tam prebil tudi v člansko ekipo. Pred začetkom zadnje sezone se je preselil na sever Evrope, kjer je okrepil zasedbo Bodens Handboll. V drugoligaški švedski konkurenci je njegova ekipa s štirimi točkami na 26 tekmah zasedla zadnje mesto na lestvici.

Pri rdeče-belih bo na levem krilu tvoril par s Timom Topolovcem, ki je nedolgo nazaj podaljšal sodelovanje s klubom. Žurga je sicer druga okrepitev Ljubljančanov. Pred njim se je zasedbi pridružil hrvaški vratar Vladimir Gošić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.