Drugi športi

Zmaga je zmaga, igra za pozabo

Rotterdam, 16. 05. 2008 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v prvi tekmi prvega kvalifikacijskega turnirja v Rotterdamu premagala Latvijo s 3:0.

Slovenski odbojkarji so po pričakovanju prišli do prve zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Čeprav znajo igrati tudi bolje, večjih težav niso imeli. Nekoliko pa so se morali prepotiti, Latvijci so jim bili v vseh nizih za petami, toda v odločilnih trenutkih so prišle do izraza izkušnje.

Slovenski odbojkarji so prišli do prve zmage v kvalifikacijah za EP.
Slovenski odbojkarji so prišli do prve zmage v kvalifikacijah za EP. FOTO:

Teh pa imajo izbranci Gregorja Hribarja vendarle več, saj so dvakrat že nastopili na tekmovanju, za katerega se borijo v Rotterdamu in se bodo borili še čez 14 dni v Mariboru. Slovenski odbojkarji se bodo v soboto pomerili še z Azerbajdžanom, v nedeljo pa z Nizozemsko.

Izjavi po tekmi:
Gregor Hribar, trener Slovenije: "Igrali smo ravno toliko, kolikor je bilo potrebno, da smo zmagali. Energije nismo razmetavali, vloženo je bilo premalo truda in motivacije, da bi bila zmaga bolj prepričljiva. Realno tudi Latvija ni slaba ekipa, ima zelo solidne igralce, toda mislim, da imamo mi boljše ter bi morali biti bolj prepričljivi. S servisi Čebrona smo si praktično v vseh nizih zagotovili prednost, a smo jo tudi prelahko zapravili, tako da smo morali nize reševati v končnici. S krajšimi besedami: Igralci niso imeli pravega pristopa in so se poigrali z živci strokovnega štaba in drugih, ki so stiskali pesti za Slovenijo. Jutri proti Azerbajdžanu bo gotovo igrala druga postava, pri tem seveda ne mislim na kakovost, za katero sem prepričan, da bo pokazala večjo motiviranost. Ta postava mi bo potrdila, na koga lahko računam za tekmo proti Nizozemski."

Davor Čebron, igralec Slovenije: "Rezultat kaže, da je bila zmaga lahka, a ni bilo tako. Latvija se je predstavila kot trdoživa ekipa, odlična pri sprejemu in z visokimi igralci dobra v napadu. Toda mi smo le bolje servirali in bili dovolj dobri v napadalnih akcijah, čeprav imamo še veliko rezerve. Dogaja se nam, da nam ekipe delajo serije točk, kar moramo v naslednjih tekmah preprečiti."


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skrba81@gmail.com
17. 05. 2008 10.13
Bravo naši.. Naslednjič ponovi vajo!