Drugi športi

Zmaga na ključni tekmi podaljšuje nastope med elito: 'Napredujemo iz kroga v krog'

Ljubljana, 11. 11. 2019 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so na gostovanju pri češkemu Banik Mostu z novo izjemno predstavo nadigrale domačinke in si z 31:26 na široko odprle vrata, ki vodijo v glavni del elitnega evropskega rokometnega tekmovanja. V zadnjem krogu prvega dela Ljubljančanke čaka še domača tekma s švedskim prvakinjami.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert
Tigrice so bile pred tekmo izjemno motivirane, revanša proti ekipi, ki je presenetila v Ljubljani, je Tigrice postavila tja kamor spadajo. Ob pričakovanem razpletu v zadnjem kolu skupinskega dela bodo ljubljanske rokometašice v nadaljevanje odšle vsaj z dvema točkama, zmaga proti Sävehofu bi izkupiček še oplemenitila na štiri.

Slovenske prvakinje so na Češko potovale po zmago, ki bi jim na široko odprla vrata proti drugemu delu. To so proti ekipi, ki jih je presenetila na domačem terenu in slavila z 31:29, tudi dosegle. Zdaj Krim čaka le še obračun s Švedinjami, ki so pred Slovenkami že pokleknile v tej sezoni, medtem ko Banik čaka misija nemogoče in boj z evropskim prvakom Györom na Madžarskem. V skupini ima Györ maksimalnih deset točk, sledi Krim s štirimi, Sävehof in Banik pa jih imata po tri. V glavni del se prebijejo tri ekipe iz skupine. "Tekma je bila res živčna, Banik je potreboval zmago, mi pa bi se morali reševati proti Sävehofu. Če se v Györu ne zgodi čudež, smo že uvrščeni naprej. Z zmago proti Sävehofu pa bomo v glavni del odšli s štirimi točkami. Veseli me, da se naša forma stopnjuje, več deklet je zdravih, zato ta zmaga ni presenečenje, ampak plod trdega dela. V prvem polčasu smo izkoriščali njihovo nizko višino na krilih, v drugem pa smo igro razširili in vključili Natašo Ljepojo. Tu smo dobili suverenost, odlično pa je v napadu odigrala Nina Zulić," je bil po tekmi za uradno spletno stran izčrpen trener Uroš Bregar.

Nina Zulić
Nina Zulić FOTO: Damjan Žibert

"Zelo sem vesela in ponosna na ekipo, s katero smo izpolnile cilj, ki smo si ga zadale. Tekma je bila zelo pomembna, odlično je, da smo delo opravile že tu in lahko v zadnjem kolu doma prikažemo super igro in skupinski del končamo s še eno odlično tekmo. Zagotovo zadnje tekme ne bomo vzele z rezervo, želimo si dodatnih točk in verjamem, da bomo še enkrat prikazale odlično igro," je povedala prva strelka Nina Zulić. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matjaz Kofol
11. 11. 2019 15.13
Cestitke za zmago.
Sputnik
11. 11. 2019 11.31
-3
js bi gledal če bi v bikinkah igrale
ata_jez
11. 11. 2019 11.27
+2
Vsaka zmaga na takem nivoju veliko pomeni! Bravo!
Andree
11. 11. 2019 10.38
+8
Kje so časi,ko so bili Krim in Celje strah in trepet rokometne Evrope