Drugi športi

Zmaga velenjskega Gorenja in trebanjskega Trima

Velenje, 08. 10. 2021 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 5. krogu lige NLB premagali Maribor Branik z 38:22 (21:11), rokometaši trebanjskega Trima pa so bili boljši od Herz Šmartno s 37:23 (17:12). Tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško so bili močnejši od LL Grosist Slovana s 40:29 (18:17).

Velenjčani so proti mladi mariborski ekipi večino svojega dela opravili že v prvem delu, ko so si priigrali visoko prednost. Državni prvaki pod vodstvom Zorana Jovičića so imeli tako v nadaljevanju nekoliko lažje delo na poti do pričakovanih dveh točk oziroma tretje zmage v sezoni. Izbranci Luke Žvižeja pa so vpisali četrti poraz.

Uvod tekme je bil izenačen, toda takoj je pri domačih nase opozoril Matic Verdinek, ki je naprej trikrat zapovrstjo zadel, potem pa nadaljeval rešetanje mreže tekmeca – do 17. minute je imel na svojem računu že osem golov, Velenjčani pa že takrat prednost 14:8, ki so jo nato še oplemenitili in povedli tudi za deset golov, prvič v 25. minuti.

Gorenje Velenje – Maribor Branik
Gorenje Velenje – Maribor Branik FOTO: RK Gorenje Velenje

Velenjčani so v drugem delu hitro povedli za enajst, Ibrahim Haseljić pa je v 44. minuti razliko povečal na 12 golov (28:16). Ta je nato še narasla (na največ  +17), tako da so domači tekmo brez vsakršnih težav pripeljali do (svojega) srečnega konca. Čeprav še zdaleč ni igral vso tekmo, je pri domačih z desetimi goli prednjačil Verdinek, pri gostih pa z devetimi Mitja Janc.

Gorenje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Šmartnem, Maribor pa bo gostil Dobovo.

Trebanjci boljši od zasedbe iz Šmartnega

K favoriziranemu Trimu je tokrat prišel novinec v ligi, ki je v prejšnjem krogu vpisal svojo prvo zmago in tako nekoliko okrepil samozavest. Toda ekipa Uroša Zormana je vendarle prevladovala in ostala stoodstotna v prvenstvu, medtem ko je zasedba iz Šmartnega, ki se je povsem zavedala, kdo je favorit, ostala pri dveh prvenstvenih točkah.

Trebanjci so zaostajali le pri izidu 0:1, potem pa so si hitro priigrali tri oziroma štiri gole prednosti. V 17. minuti je Toše Ončev zadel za pet zadetkov naskoka, s takšno razliko pa so gostitelji vstopili tudi v drugi polčas.

V tem so hitro še povečali prednost: Filip Glavaš je v 34. minuti zadel že za 21:14, ko pa je vratar Aljoša Čudič v 44. minuti zadel za 27:17, je bil zmagovalec dokončno odločen. Največja razlika je znašala 14 golov. Pri domači ekipi je bil z osmimi goli najboljši Lan Grbič, pri gostujoči pa Andraž Justin s petimi.

Trimo bo v naslednjem krogu gostoval v Kopru, Šmartno pa bo gostilo Velenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celjani boljši od Slovana

Celjani so dosegli peto zmago v prvenstvu, potem ko so po izenačenem prvem delu pritisnili na začetku drugega in do konca tekme brez težav zadržali visok naskok.

V prvem delu je kazalo na zelo izenačen dvoboj. Začetek je pripadel gostom, ki so sredi prvega polčasa vodili za dva gola (7:5, 8:6). Ko so domači izenačili, pa se nikakor niso mogli odlepiti, saj so gostje lovili in večkrat ujeli tekmece, se jim približali na gol zaostanka in napovedali podoben drugi polčas.

A v tem so domači na začetku stopili na plin. Delni izid 5:1 v prvih desetih minutah je nakazal razplet tekme, Celjani so potem vodstvo hitro še povečali, kmalu dosegli tudi vodstvo za deset zadetkov (30:23, 33:23) in dvoboj rutinsko pripeljali do konca. Pri domačih sta se strelsko najbolj izkazala Gal Marguč z desetimi in Žiga Mlakar s šestimi goli, pri gostih pa Patrik Martinović s sedmimi, pet jih je dodal Aleksa Tufegdžić.

V naslednjem krogu bodo Celjani v petek gostovali v Ribnici, Slovan pa bo dan pozneje v mestnem obračunu gostil Ljubljano.

Jeruzalem Ormož do prve zmage

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so dosegli prvo zmago v sezoni, potem ko so v gosteh premagali Ljubljano z dobrim prvim polčasom in začetnimi minutami drugega. Gostje so sicer že v prvem delu nakazali, da bi lahko prišli do prvih letošnjih točk. Vodili so s 6:3 in potem s 13:10, ob polčasu pa so zadržali dva gola naskoka.

Podobno je bilo v nadaljevanju, saj so prednost hitro povišali in imeli deset minut pred koncem že +6 (25:19). A so se potem prebudili tudi domači in se podali v lov za tekmeci. Razliko so nižali, toda na koncu jim je za preobrat zmanjkalo časa in Jeruzalem je ohranil gol prednosti za zmago.

Pri domačih je šest golov dosegel Blaž Pintar, pri gostih pa sta bila prav tako s po šestimi najboljša Bojan Čudić in Tilen Kosi.

V naslednjem krogu bodo Ormožani 16. oktobra gostili Slovenj Gradec 2011, medtem ko bodo isti dan Ljubljančani gostovali pri mestnem tekmecu na Kodeljevem.

* Izidi, 5. krog:

- petek, 8. oktober:

Trimo Trebnje - Herz Šmartno                    37:23 (17:12)

Gorenje Velenje - Maribor Branik                38:22 (21:11)

Celje Pivovarna Laško - LL Grosist Slovan       40:29 (18:17)

Ljubljana - Jeruzalem Ormož                     26:27 (11:13)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.