Drugi športi

Zmaga za Kawasaki, Jermanova ekipa 12. v Le Mansu

Le Mans, 21. 04. 2019 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na vzdržljivostni motociklistični dirki 24 ur Le Mansa je zmagala posadka Kawasakija SRC France z dirkači Jeremyjem Guarnonijem, Davidom Checo in Erwanom Nigonom. Na eni najtežjih preizkušenj v koledarju svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk je nastopil tudi slovenski dirkač Marko Jerman, njegova ekipa Wojcik 1 je končala na 12. mestu.

Jerman (na fotografiji) je nastopil kot član poljske ekipe, ki je prevozila 808 krogov.
Jerman (na fotografiji) je nastopil kot član poljske ekipe, ki je prevozila 808 krogov. FOTO: osebni arhiv

V poljski ekipi Wojcik 1 sta poleg Marka Jermana, ki je nastopil prvič po daljšem premoru zaradi poškodbe, tekmovala še Poljak Marek Szkopek in Britanec Gino Rea. Zmagovalci so v 24 urah oziroma v 23 urah in 53 minutah, ker je zaradi nesreče enega od tekmovalcev zadnjih sedem minut na stezi vozil varnostni avtomobil, prevozili 839 krogov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugo mesto so osvojili dirkači ekipe Honda Endurance, ki so edini končali v istem krogu kot zmagovalci z dobro minuto zaostanka, tretja je bila zasedba Suzuki Endurance s krogom zaostanka. Jermanova ekipa je na dirki prevozila 808 krogov oziroma 31 manj kot zmagovalci.

SP sezone 2018/19, ki ima skupno pet postaj, Le Mans je bila druga dirka, se bo nadaljevalo 11. maja z dirko osem ur Slovakiaringa v slovaški Orechovi Potonu, 9. junija bo dirka osem ur Oscherslebna v Nemčiji, za konec pa 28. julija še osem ur Suzuke na Japonskem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.