Drugi športi

Zmagovalec Lige prvakov Zarabec: Težave so nas naredile močnejše!

Trebnje, 01. 01. 2021 12.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
2

Slovenski rokometni reprezentant Miha Zarabec priprave na svetovno prvenstvo in kvalifikacijska obračuna za naslednje evropsko prvenstvo začenja kot član aktualnih zmagovalcev Lige prvakov, nemškega THW Kiela.

Ko je Miha Zarabec na športni poti zamenjal domače Trebnje z Mariborom, še nič ni kazalo, da bi lahko 178 centimetrov visoki organizator igre postal motor katerega od evropskih rokometnih velikanov. A slovenski reprezentant je junija 2014 oblekel dres serijskih slovenskih prvakov Celja Pivovarne Laško, naredil naslednji razvojni korak, se kalil v takrat izjemno izenačenem domačem prvenstvu, igral regionalno ligo SEHA, okusil slast igranja Lige prvakov in se tako zelo poigraval z nekoč nesramno bogatim skopskim Vardarjem, da je nekdanji vratar Makedoncev Arpad Šterbik ob polčasu gledal zapisnik, da bi videl, kdo je ta organizator igre. Ko je zablestel še v reprezentančnem dresu, je zanimanje zanj pokazal gigant THW Kiel, kjer so ga Nemci hitro vzeli za svojega. 

Miha Zarabec in soigralci so v polfinalu zaključnega turnirja po podaljšku najprej šokirali Telekom Veszprem.
Miha Zarabec in soigralci so v polfinalu zaključnega turnirja po podaljšku najprej šokirali Telekom Veszprem. FOTO:

Sploh, ko je skupaj s soigralci začel pisati imenitna poglavja klubske zgodovine, ko so kot rezultat načrtnega dela prišle prve lovorike, ki se jih navijači priljubljenih zeber nikoli ne naveličajo. In pri 29 letih, v zelo neprijetnem letu 2020, se je zgodilo nekaj največjega za priljubljenega Zarota – skupaj s soigralci se je veselil naslova zmagovalca Lige prvakov. "Težko je ta hip oceniti, kdo je bil pred začetkom zaključnega turnirja favorit. Vsekakor je bil to zelo zanimiv turnir, kjer smo imeli, četudi so tribune samevale, določeno prednost. V nemškem prvenstvu igramo na dva, največ tri dni, težko tekmo. Barcelona in Telekom Veszprem pač ne. Rekli smo si, da gremo odigrat dve super tekmi. Kot bi imeli prihranjene nekaj energije, čeprav ne vem, od kod. Zmagali smo finale Lige prvakov, čeprav še sami ne vemo, kako," je za POP TV povedal Trebanjec, ki priznava, da si boljšega zaključka leta 2020, niti ni mogel želeti.

Kot ničkoliko evropskih rokometnih gigantov je posledice koronakrize čutilo tudi v Kielu, proračun kluba se je znatno znižal, za nameček jih na tekmah, ob strogih omejitvah, ne more spodbujati 10285 gledalcev. Ob osvojitvi Lige prvakov jih tako v Lanxess Areni v Kolnu ni spodbujalo nekaj tisoč navijačev, odpadel je tudi sprejem na osrednjem mestnem trgu v Kielu. "Zagotovo je to tisto, kar bomo najbolj pogrešali. Spomnim se, ob osvojitvi evropskega pokala, kako noro je bilo. Nepozabno. Prepričan sem, da bi bilo zdaj v številu ljudi in organizacije sprejema vse desetkrat večje. Brez dvoma nam je žal, da ni tako, ampak situacija je za vse enaka," je dodal organizator igre slovenske izbrane vrste, ki v Laškem začenja misijo svetovno prvenstvo. Kamor "Zaro" prihaja kot zmagovalec Lige prvakov 2019/20. 

Več o dogajanju na zaključnem turnirju najboljše četverice Lige prvakov, osvojitvi naslova najboljšega kluba na stari celini in tudi reprezentanci pa nocoj v športnem delu oddaje 24UR.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mptric
01. 01. 2021 13.37
-6
Bravo Duvnjak, kaki Zarabec....ccc
kaktusar1
01. 01. 2021 20.47
je duvnjak legenda, še vedno fit, sam odhaja počasi, zato pa večinoma igra zarabec.....