Drugi športi

Zorman: Ne gledamo pet korakov naprej, gledamo samo enega

Hamburg, 17. 01. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v skupinskem delu evropskega prvenstva dobila vse tri tekme in se s popotnico dveh točk uvrstila v drugi del. V naslednjem tednu bodo varovanci Uroša Zormana odigrali še štiri tekme, na katerih si bodo poskušali zagotoviti mesto v polfinalu. Kot prvi v drugem delu bodo slovenskim rokometašem nasproti stali aktualni evropski prvaki Švedi.

Več videovsebin
  • Uroš Zorman ob prihodu v Hamburg
    01:49
    Uroš Zorman ob prihodu v Hamburg
  • Rokometna reprezentanca Slovenije na poti iz Berlina v Hamburg, kjer bo potekal drugi del tekmovanja evropskega prvenstva.
    00:54
    Rokometna reprezentanca Slovenije na poti iz Berlina v Hamburg, kjer bo potekal drugi del tekmovanja evropskega prvenstva.

"Sistem je tak, kakršen je, in tukaj nimamo kaj. Na koncu je za vse ekipe enako, ampak še zmeraj nas ni veliko, tako da je za nas vseeno malo drugače. Tako bom rekel: ne gledamo pet korakov naprej, gledamo samo enega. Naslednja tekmica je Švedska, ki je na vrhuncu moči, zato bomo dali maksimum, videli smo, da lahko. Mogoče smo potrebovali 'klik' s to zmago proti Norveški, da lahko igramo tudi proti velikim ekipam. Na koncu koncev smo tudi na lanskem svetovnem prvenstvu izgubili proti dvema reprezentancama, ki sta na koncu osvojili medalje, pa na obeh tekmah nismo bili v podrejenem položaju," so bile prve besede slovenskega selektorja Uroša Zormana ob prihodu v Hamburg, kjer bo Slovenija igrala tekme drugega dela evropskega prvenstva v rokometu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovenska reprezentanca je v drugi del tekmovanja odpotovala kot prvouvrščena reprezentanca skupine D in se bo v drugem delu najprej pomerila z aktualnimi evropskimi prvaki Švedi, od katerih Zorman pričakuje podobno igro, kot jo igrajo Norvežani: "To so podobni slogi; Norveška, Švedska, mogoče Danska v nekaterih stvareh malo izstopa, ampak ja, sistem je podoben, kar jim najbolj odgovarja, so protinapadi in polovični protinapadi. Proti Norveški je bil to ključ do zmage, da nismo dovolili preveč tega, da nismo storili preveč napak, kajti potem na postavljeno obrambo vidite, da ima vsaka reprezentanca probleme z nami. Tako da bo proti Švedski recept enak: čim manj izgubljenih žog in čvrsta, agresivna obramba. Mogoče imajo Švedi kakšno akcijo drugačno ali pa kakšno akcijo več, na kar se bomo pripravili in tako, kot smo rekli, v tekmo gremo maksimalno in bomo videli, kaj nam bo to prineslo."

Slavje slovenskih rokometašev po veliki zmagi nad Norvežani
Slavje slovenskih rokometašev po veliki zmagi nad Norvežani FOTO: AP

Po obračunu s Švedsko slovensko izbrano vrsto čakajo še tekme s Portugalsko, Nizozemsko in Dansko, a se selektor Slovenije s preostalimi tekmami zaenkrat še ne obremenjuje: "Številka je popolna, vse je v redu. Glave so na mestu, fantje so nasmejani. Čaka nas trening, malce se bomo regenerirali, zabavali, da se fantje prepotijo. Ničesar novega se ne bomo naučili. Smo na vrhuncu turnirja, treba je varčevati moči in se pripraviti na tekmo."

Tekme bodo sedaj za Slovence sledile vsak drugi dan, tako da veliko odmora za počitek za Zormanovo četo ne bo. Je pa zato po treh zmagah za začetek prvenstva samozavest na visoki ravni: "Ko samozavest raste, baterijo malo napolni. To je logično," je medijem, zbranim v Hamburgu, zaupal Zorman in o tekmi drugega dela prvenstva povedal še: "Proti Švedski nas čaka izjemna tekma, ki lahko ogromno prinese. Obe zasedbi imata po dve točki in eden bi lahko ostal praznih rok. Gledamo samo na ta dvoboj, ostali nas še ne zanimajo. Spet je pred nami nov finale in dali bomo maksimum od sebe, po tekmi pa se bomo znova prešteli."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
17. 01. 2024 11.06
+2
Naši prvič igrajo sodobni rokomet. Za vse situacije iščejo rešitve in so zelo dobri. Če tako ostane, bom osebno zadovoljen, ker to je pa potem velik napredek v primerjavi z dosedaj, ko so vedno tako nihali v igri, ker niso bili složni, da me je srce bolelo.
G. Papež
17. 01. 2024 11.03
+2
Samo igrajte kot znate, pa bo kar bo. Švedi so pod pritiskom, ne mi.
Anion6anion
17. 01. 2024 09.50
-2
Evforijo v SLO,bodo Švedi danes utišali.
INAZ
17. 01. 2024 11.08
+3
kala 09
17. 01. 2024 08.26
+5
V te skupini bo najtežje premagati Dansko,upajmo danes na najbolj,Slovenija je iz vami srečno fantje
Panter 63
17. 01. 2024 08.54
+0
Tudi Švedi, evropski prvaki niso nič slabši. Niso pa nepremagljivi. Če ponovijo igro kakor proti Norveški, ali pa malo boljšo, a imajo še rezerve, je vse možno.