Drugi športi

Zorman: Poraz proti Franciji ni nikakršna katastrofa

Katovice, 16. 01. 2023 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska rokometna reprezentanca je zadnjo tekmo prvega dela rokometnega svetovnega prvenstva zaključila s porazom proti favorizirani Franciji. Slovenija je tako pristala na drugem mestu v skupini B, v nadaljevanje tekmovanja, ki bo potekalo v Krakovu med 18. in 22. januarjem, pa bo prenesla dve točki. Selektor Uroš Zorman poudarja, da je bil ponedeljkov poraz proti šestkratnim svetovnim ter trikratnim olimpijskim in evropskim prvakom vse prej kot katastrofa ali znak za alarm.

Čeprav se je zdelo, da je bila želja Slovencev po tretji zaporedni zmagi na tem svetovnem prvenstvu, ki poteka na Poljskem in Švedskem, zelo velika, so močni Francozi na koncu upravičili vlogo favoritov (31:35). Po tekmi je svoje misli strnil selektor Slovenije, Uroš Zorman: "Katastrofa? Katastrofa bi bila, če bi izgubili proti Savdski Arabiji. To danes pa je, če smo realni, kar seveda moramo biti, nič kaj takšnega. Francija, svetovni, evropski in olimpijski prvak, ki zadnjih 20 let kroji vrh svetovnega rokometa, ja, mislim, da nimamo kaj. Izgubiti proti njim s štirimi goli, ne, to zagotovo ni niti katastrofa niti tragedija. Gre za dostojen poraz, res je, da smo imeli na tej tekmi tudi svoje priložnosti, v prvem polčasu smo jih lovili in lovili, v drugem polčasu bi jih lahko celo ujeli in morda tudi prehiteli," pripoveduje selektor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Toda dejstvo je, da smo z napakami sami sebe pokopali, veliko je bilo neumnosti in nismo se držali nekaterih stvari. Na vsem tem bo treba delati v prihodnje. Ampak, ja, če bi nam kdo pred začetkom tega prvenstva dejal, da gremo v Krakov z dvema točkama in takima dvema zmagama, bi zagotovo to vsi z veseljem sprejeli. Torej, glave gor, pred nami je nov dan. Sedaj je na vrsti pot v Krakov, kjer nas čakajo nove tri tekme, kjer bomo iskali svoje priložnosti in na koncu tudi preboj v četrtfinale," zaključi Zorman. Najboljše tri izbrane vrste iz skupine B se bodo v Krakovu pomerile s Španijo, Črno goro in Iranom, najboljšimi tremi iz skupine A.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
17. 01. 2023 09.51
+1
Odlične igre naših fantov na tem prvenstvu. Dati Francozom 31 golov, kapo dol fantje! Upam, da pridete v naslednji krog, ker, kot povabljena ekipa ste itak že naredili veliko. Dve gladki zmagi in poraz s prvaki le. Gremo Slovenija!!