Drugi športi

Zorman: Tekmo smo imeli pod nadzorom, a smo jim jo poklonili

Köln, 26. 01. 2024 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska rokometna reprezentanca je evropsko prvenstvo v Nemčiji končala kot šesta, po tem, ko je v boju za peto mesto izgubila proti Madžarski. Selektorju Urošu Zormanu je bilo žal zapravljene priložnosti, a vendar je izpostavil, da je zadovoljen s tem, kar so v minulih dveh tednih pokazali njegovi varovanci.

S tem, ko so v Hamburgu presenetljivo ugnali svetovne prvake Dance, so si slovenski rokometaši prislužili tekmo za peto mesto proti Madžarski. Dolgo je kazalo na slovensko zmago, semafor je pet minut pred koncem kazal 22:20 v korist Zormanove čete, a so naši vzhodni sosedje srečanje zaključili z delnim izidom 3:0 za preobrat, ki pa razen prestiža ni prinašal ničesar.

"Lepše je prvenstvo končati z zmago. Tekmo smo imeli pod nadzorom, v zadnjih minutah pa smo se z nogo spotaknili ob vedro, kamor smo molzli celo tekmo. Upam, da smo se iz tega kaj naučili. Malo neizkušenosti, v zadnjih minutah so najmlajši naredili nekaj napak," je po tekmi povedal slovenski selektor. 

Slovenija je v Nemčiji doživela tri poraze in vpisala pet zmag, tudi dva odmevna skalpa proti Norvežanom in Dancem. "Fantom lahko le čestitam za cel turnir in današnjo tekmo. Želeli smo si, mogoče nam je malce pošlo moči," je varovancem čestital Uroš Zorman in dodal: 

"Jezen sem, razočaranje je pretežka beseda za tako tekmo, ko daš vse od sebe, se boriš in si želiš. Jezen sem, ker smo si zaslužili zmago, ker so si jo fantje zaslužili, v zadnjih minutah pa smo jim poklonili to zmago."

Madžarska - Slovenija
Madžarska - Slovenija FOTO: Sofascore.com

"Prikazali smo dober rokomet, s prvenstvom bomo zadovoljni"

"Škoda. Klemen Ferlin je bil odličen. Povedli smo, se trudili, da pridemo na +2, na koncu pa smo tekmo kar malo vrgli v smeti. Nismo dobro odigrali z igralcem več, kar nam je na preteklih tekmah uspevalo. Imeli so dovolj izključitev, da bi naredili razliko in prišli v mirnejšo končnico. Vseeno je drugače, ko končaš kot peti. Ko bomo sposobni pogledati širšo sliko, bomo s prvenstvom zadovoljni," je komentiral kapetan Jure Dolenec

"Če pogledamo celo tekmo, bi si zmago bolj zaslužili mi. V končnici smo z igralcem več storili nekaj napak, ko smo vodili za dva zadetka. Mogoče so si oni malce bolj želeli zmago, saj je to njihova najboljša uvrstitev v zgodovini EP. Mi pa smo lahko zadovoljni s turnirjem, prikazali smo dober rokomet. Tudi uvrstitev je dobra in prvenstvo lahko ocenimo pozitivno," je podobno razmišljal izkušeni Gašper Marguč

Aleks Vlah je bil s 44 goli najboljši strelec Slovenije.
Aleks Vlah je bil s 44 goli najboljši strelec Slovenije. FOTO: AP

Raje borba za medaljo kot naziv najboljšega strelca 

Najboljši strelec Slovenije Aleks Vlah je pristavil: "Tekmo smo imeli pod nadzorom do zadnjih minut. Menim, da bi jo morali bolje pripeljati do konca, z igralcem več priložnosti nismo izkoristili. Mogoče se je čutilo pomanjkanje energije obeh ekip, zato verjetno tako nizek rezultat. Šesto mesto na prvenstvu in lahko smo zadovoljni. Lepše bi bilo dobiti zadnjo tekmo in zaključiti turnir z zmago. Lahko bi se obrnilo drugače. Madžari so na koncu vse obrnili v svojo prid in zmagali." 

Vlah je na osmih tekmah dosegel 44 golov in je trenutno četrti najboljši strelec turnirja, a to mu ne pomeni veliko: "Raje bi se boril za medaljo, kot bil najboljši strelec ekipe. Danes sem to jaz, drugi dan kdo drug. Brez ekipe ne bi prišel do teh golov. Pomembno je, da se obnašamo kot eno tako ob porazih kot zmagah."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
27. 01. 2024 08.33
+3
Glavni krivec za poraz je trener! Če ne zna dobljeno tekmo pripeljat do konca! 🫣
24bata
26. 01. 2024 21.45
Zorman izumitelj igre 5 na 5.Mislim, da ga že išče kakšen danski kljub.
komarec
26. 01. 2024 20.42
+4
No ta tekma je skoraj dokaz da so Danci igrali s polovico moči. Zorman čas je za šalala.
povanpireni
26. 01. 2024 20.29
+4
Zdaj smo dobili ekmeš pekmeš---
zmerni pesimist
26. 01. 2024 20.15
+1
Trifunović in zorman vrhunska trenerja
Pa kaj
26. 01. 2024 19.57
Uh..modra ugotovitev..ze zaradi tega, si zaslužiš mandat..👏👏
RUBEŽ
26. 01. 2024 19.47
+11
Zorman, izgubili so ZARADI TEBE. Ker nimaš znanja za vodenje vaške ekipe, kaj šele reprezentance.ODSTOPI.
enapi
26. 01. 2024 19.52
+4
drimtim
26. 01. 2024 20.10
+3
knapeljc
26. 01. 2024 20.38
-2
Saj nema veze kakšni so dosežki posameznika. Zorman vodi repko isto kot je igral. Ko gre ekipi dobro je neverjeten, ko gre ekipi slabo, pa ne zna dvignit morale in nivoja igre. Stoji s tistim pogledom v daljavo in čaka kaj se bo zgodilo. Delo selektorja je, da dvigne ekipo, ko to potrebujejo, ne pa da pada z njo v jamo. Drugače pa neverjeten rezultat naše reprezentance. Biti med osem najboljših je vrhunsko.
Franci Luzar
26. 01. 2024 20.47
+5
Šesto mesto!!! ni samo trener kriv, pri nas je Problem da mislimo da smo najbolši potem ko pa izgubimo so pa vedno krivi drugi.
Franci Luzar
26. 01. 2024 20.48
+1
Apoteka
26. 01. 2024 19.44
+2